Επιστήμονες πέταξαν κοντά στον τυφώνα - Δείτε το βίντεο

Στο αεροπλάνο επέβαιναν τέσσερις επιστήμονες για να συλλέξουν απαραίτητα στοιχεία για τους μετεωρολόγους

Επιστήμονες πέταξαν κοντά στον τυφώνα - Δείτε το βίντεο
1'

Την ένταση του τυφώνα Μίλτον ο οποίος τις επόμενες ώρες αναμένεται να χτυπήσει τη Φλόριντα, βίωσαν οι τέσσερις επιστήμονες στο αεροσκάφος του National Oceanic and Atmospheric Administration Aircraft Operations Center οι οποίοι πέταξαν κοντά στον κυκλώνα κατηγορίας 5 προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για την πορεία του.

Σύμφωνα με το ΝΟΑΑ το αεροπλάνο Lockheed WP-3D Orion με την ονομασία Miss Pigy η πτήση ήταν γεμάτη αναταράξεις.

Στο βίντεο φαίνεται ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Τομ Μπράνιγκαν να κάθεται μπροστά σε ειδικά μηχανήματα ενώ το αεροσκάφος ταρακουνιέται βίαια.

Στα επόμενα δευτερόλεπτα οι αναταράξεις γίνονται ακόμα πιο έντονες με αντικείμενα να πέφτουν στο πάτωμα του αεροσκάφους.

«Ω γαμώτο, μπορείς να μου πιάσεις γρήγορα το τηλέφωνο και το πορτοφόλι μου;» ακούγεται να λέει ο Μπράνιγκαν ο οποίος κλείνει το βίντεο λέγοντας «Θεέ μου» ενώ στρέφει την κάμερα στο παράθυρο για να δείξει ότι το αεροπλάνο μετακινήθηκε σε ασφαλέστερο σημείο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ΝΟΑΑ, τέτοιες αποστολές είναι απαραίτητες γιατί διαφορετικά οι επιστήμονες δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για τους μετεωρολόγους. «Στην πραγματικότητα πήγαμε έναν μετεωρολογικό σταθμό στον καιρό» πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή