Δίδυμα γεννήθηκαν σιαμαία - Τώρα γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια αφού διαχωρίστηκαν χειρουργικά!

Τα αδέρφια - που μοιράζονταν μέρος του στέρνου, του διαφράγματος, του κοιλιακού τοιχώματος και του ήπατος - ζύγιζαν συνολικά 6 κιλά.

Δίδυμα γεννήθηκαν σιαμαία - Τώρα γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια αφού διαχωρίστηκαν χειρουργικά!
AP
2'

Δίδυμα αδέρφια που γεννήθηκαν σιαμαία γιόρτασαν πρόσφατα τα πρώτα τους γενέθλια μετά την επιτυχή επέμβαση διαχωρισμού τους.

Οι Αμάρι και Τζαβάρ Ράφιν, η οικογένεια των οποίων ζει στη Φιλαδέλφεια, γεννήθηκαν με καισαρική τομή στις 29 Σεπτεμβρίου 2023. Τα αδέρφια - που μοιράζονταν μέρος του στέρνου, του διαφράγματος, του κοιλιακού τοιχώματος και του ήπατος - ζύγιζαν συνολικά 6 κιλά.

Conjoined Twins Separated

Σύμφωνα με το Associated Press, στις 21 Αυγούστου, μια χειρουργική ομάδα στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας με περισσότερους από δύο ντουζίνες ειδικούς, συμπεριλαμβανομένων χειρουργών, αναισθησιολόγων, ακτινολόγων, νοσηλευτών και πολλών άλλων, χειρουργούσε επί οκτώ ώρες για να χωρίσει τα αγόρια. Η κοιλιά τους έκλεισε και ανοικοδομήθηκε χρησιμοποιώντας στρώματα πλέγματος και τεχνικές πλαστικής χειρουργικής.

Τα αγόρια πήγαν στο σπίτι τους την Τρίτη για να είναι με τους γονείς τους, τον Τιμ και τη Σανέκα, και τα αδέλφια τους, τον Κέιλουμ και την Ανόρα.

«Το να τα βλέπω το καθένα στο δικό του κρεβάτι ήταν ένα απερίγραπτο συναίσθημα», δήλωσε η Σάνεκα Ράφιν. «Νιώθουμε ότι ξεκινάμε ένα νέο ταξίδι ως εξαμελής οικογένεια. Είμαστε τόσο ευγνώμονες στο CHOP που βοήθησε να γίνει δυνατή αυτή η μέρα και μας επέτρεψε να ξεκινήσουμε αυτό το επόμενο κεφάλαιο».

Οι Ράφιν έμαθαν ότι τα δίδυμα ήταν σιαμαία μέσω ενός υπερηχογραφήματος ρουτίνας 12 εβδομάδες μετά την έναρξη της εγκυμοσύνης. Η Σανέκα Ράφιν δήλωσε ότι της συνέστησαν να διακόψει την εγκυμοσύνη της. Πήραν μια δεύτερη γνώμη και το νοσοκομείο τους είπε ότι αν και τα αγόρια είχαν μια σπάνια κατάσταση, θα μπορούσαν να διαχωριστούν με επιτυχία.

Τα σιαμαία δίδυμα συμβαίνουν περίπου μία φορά σε κάθε 35.000-80.000 γεννήσεις. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι ένα από τα ελάχιστα στις ΗΠΑ με εξειδίκευση στον διαχωρισμό τους.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή