Αυτοί είναι οι 10 πιο όμορφοι άνδρες στον κόσμο σύμφωνα με τη Χρυσή Τομή...των αρχαίων Ελλήνων

Ποιος είναι ο πιο όμορφος άνδρας του κόσμου; Σύμφωνα με την αρχαιοελληνική έννοια της χρυσής τομής για τα πρότυπα ομορφιάς, πρόκειται για τον Bρετανό ηθοποιό, Άαρον Τέιλορ Τζόνσον

Αυτοί είναι οι 10 πιο όμορφοι άνδρες στον κόσμο σύμφωνα με τη Χρυσή Τομή...των αρχαίων Ελλήνων
AP
3'

Ο Βρετανός ηθοποιός Άαρον Τέιλορ Τζόνσον που θεωρείται ο επόμενος Τζέιμς Μποντ είναι ο πιο όμορφος άντρας στον κόσμο, σύμφωνα με μια μελέτη που βασίζεται σε...αρχαιοελληνικές μετρήσεις ομορφιάς. Τα χαρακτηριστικά του γοητευτικού πρωταγωνιστή βρέθηκαν να είναι 93,04% ακριβή σύμφωνα με τον χρυσό λόγο, τον χρυσό κανόνα, χρυσή μετριότητα ή θεϊκή αναλογία όπως λέγεται η Χρυσή Τομή που βασίζεται στην αναλογική σχέση 8:13 και στη χρήση του αριθμού φ=1,618.

Ο δρ Τζούλιαν Ντε Σίλβα, αισθητικός χειρουργός προσώπου με έδρα το Λονδίνο, χρησιμοποίησε την ελληνική χρυσή αναλογία για να αποκαλύψει τους 10 πιο όμορφους άνδρες στον κόσμο. Ο 34χρονος Τέιλορ Τζόνσον βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με σχεδόν τέλεια βαθμολογία (93,04%)

Ο Άαρον Τέιλορ Τζόνσον

Οι συνδυασμένες μετρήσεις για τα μάτια, τα φρύδια, τη μύτη, τα χείλη, το πηγούνι, το σαγόνι και το σχήμα του προσώπου του πλησίασαν περισσότερο την ιδέα της τελειότητας των κλασικών Ελλήνων. «Αυτό που κάνει τον Άαρον τόσο εξαιρετικό είναι το συνολικό σχήμα του προσώπου του, το οποίο με βαθμολογία 99,2 τοις εκατό είναι μόλις 0,8 τοις εκατό από το να είναι τέλειο. «Το πλάτος και το μήκος της μύτης του είναι επίσης σχεδόν τέλεια, στο 98,8%. Έχει επίσης ένα όμορφα σμιλεμένο πηγούνι που σημείωσε καλή βαθμολογία στο 95%.»

Για να ανακαλύψει ποια πρόσωπα είναι τα πιο ελκυστικά, ο Ντε Σίλβα, ο οποίος διευθύνει το Κέντρο Προηγμένης Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου στο Λονδίνο, χρησιμοποίησε τη Χρυσή Τομή που μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε οτιδήποτε και χρησιμοποιήθηκε από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι για το τέλειο ανθρώπινο ανδρικό σώμα στο διάσημο έργο του «Ο άνθρωπος του Βιτρούβιου».

Ο δρ Ντε Σίλβα δήλωσε: «Ο Άαρον ήταν ο ξεκάθαρος νικητής όταν όλα τα στοιχεία του προσώπου μετρήθηκαν για τη σωματική τελειότητα. Η βαθμολογία του θα τον έκανε εύκολα τον πιο όμορφο Τζέιμς Μποντ στην ιστορία, αν όντως πάρει τον ρόλο, όπως αναμένεται».

O Λουσιέν Λαβισκούντ από το «Emily in Paris»

Ο δεύτερος πιο όμορφος άντρας στη φετινή μελέτη ήταν ο 32χρονος Λουσιέν Λαβισκούντ από τη δημοφιλή σειρά «Emily In Paris» με σκορ 92,41% και μετά ο πρωταγωνιστής του «Μονομάχου», Πολ Μεσκάλ, 28 ετών, με 92,38%.

Robert Pattinson

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον

@ EPA/NEIL HALL

Ο Λουσιέν Λαβίσκουντ είχε την υψηλότερη βαθμολογία για το μήκος και το πλάτος του προσώπου του με 99,1%» δήλωσε ο Ντε Σίλβα. «Ήταν επίσης πρώτος στη βαθμολογία για τα όμορφα χείλη του με 97,4%. Είχε μειωμένη βαθμολογία για το κενό μεταξύ της μύτης του και του άνω χείλους του». Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Ρόμπερτ Πάτισον (92,15%) και ο Τζακ Λόουντεν ( 90.33%)

clooney.jpg

Στη λίστα, όπως ήταν αναμενόμενο, περιλαμβάνεται και ο Τζορτζ Κλούνεϊ, με ποσοστό 89,9%, τοποθετώντας τον στην έκτη θέση. ««Ο Κλούνεϊ είναι εύκολα ο γηραιότερος σταρ στη λίστα, αλλά παραμένει ένας εντυπωσιακά ελκυστικός άνδρας με κλασικά χαρακτηριστικά» δήλωσε ο Ντε Σίλβα.

«Οι τεχνικές χαρτογράφησης μέσω υπολογιστή μας επιτρέπουν να λύσουμε μερικά από τα μυστήρια του τι είναι αυτό που κάνει κάποιον σωματικά όμορφο». Η Βρετανοαργεντίνα ηθοποιός Άννα Τέιλορ Τζόι που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Netflix, στη μίνι σειρά «The Queen's Gambit», ήταν η πιο όμορφη γυναίκα στη λίστα με τα αστέρια που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι με βαθμολογία 94,65%.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή