«Μίλτον»: Συνωμοσιολόγοι απειλούν Ελληνίδα μετεωρολόγο με θάνατο για... πρόκληση τυφώνων!

Η Κέιτ Νικολάου αναφέρει ότι οι συνάδελφοί της και εκείνη έχουν λάβει αμέτρητα μηνύματα από άτομα

«Μίλτον»: Συνωμοσιολόγοι απειλούν Ελληνίδα μετεωρολόγο με θάνατο για... πρόκληση τυφώνων!
2'

Οι μετεωρολόγοι που παρακολουθούν την πορεία του τυφώνα Μίλτον, το ακραίο φαινόμενο που έπληξε την Φλόριντα και προκάλεσε σοβαρές καταστροφές, έχουν έρθει αντιμέτωποι με πολλές θεωρίες συνομοσίες αλλά και απειλές.

Την ίδια ακριβώς στιγμή, υπάρχει ένα κύμα παραπληροφόρησης που έχει «κατακλύσει» τα κοινωνικά δίκτυα και έχει κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη δουλειά των ειδικών και των αρχών να συντονίσουν τις επιχειρήσεις αρωγής.

Η επίθεση από τους συνωμοσιολόγους έγινε ακόμη πιο έντονη μετά την καταστροφική πορεία του τυφώνα Ελίν που είχε προηγηθεί δύο εβδομάδες πριν, «χτυπώντας» έξι πολιτείες με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκατοντάδες νεκροί. Με τον Μίλτον να έρχεται αμέσως μετά, η παραπληροφόρηση πήρε πρωτοφανείς διαστάσεις και οι αντιδράσεις έγιναν επικίνδυνα έντονες.

«Ψεύτικοι τυφώνες» και απειλές θανάτου

Οι ίδιοι οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι δέχονται μέχρι και απειλές θανάτου αλλά και κατηγορίες ότι ελέγχουν ή δημιουργούν τους τυφώνες.

Μιλώντας στο Guardian, μια ελληνίδα μετεωρολόγος, η Κέιτ Νικολάου, αναφέρει ότι οι συνάδελφοί της και εκείνη έχουν λάβει αμέτρητα μηνύματα που τους κατηγορούν για «τυφώνες κατηγορίας 6» (κατηγορία που δεν υπάρχει, καθώς φτάνουν μέχρι την 5). Οι ισχυρισμοί έχουν φτάσει να τους κατηγορούν μέχρι και ότι «δημιουργούν» και «κατευθύνουν» τους τυφώνες αλλά και απειλές ότι θα καταστρέψουν εξοπλισμό ραντάρ.

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ καταιγίδα να συγκεντρώνει τόση παραπληροφόρηση», δήλωσε η ίδια. «Αναγκαζόμαστε να διαχειριζόμαστε συνεχώς τη διάδοση ψευδών ειδήσεων».

Ένα από τα μηνύματα που έλαβε έλεγε: «Σταματήστε την αναπνοή αυτών που τους δημιουργούν και των συνεργατών τους» με την ίδια να απαντάει: «Το να σκοτώσετε τους μετεωρολόγους δεν θα σταματήσει τους τυφώνες».

Έχει λάβει πολλά μηνύματα που την κατηγορούν ότι οι μετεωρολόγοι είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο του καιρού και της έχουν πει να «μην μιλάει» και να «κάθεται ήσυχα», ενώ κάποιοι απειλούν να καταστρέψουν τα συστήματα ραντάρ Doppler, πιστεύοντας ότι αυτά ελέγχουν τον καιρό.

Η Νικολάου δήλωσε: «Είναι πολύ κουραστικό να το διαχειρίζεσαι αυτό και τρώει πολύ χρόνο από την εργασία και την προσωπική ζωή μας».

Ανάρτηση της Νικολάου που αποδεικνύει την ελληνική της υπηκότητα:

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή