Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου: 2.255 νεκροί από την έναρξη των ισραηλινών επιδρομών

Ο αυξανόμενος αριθμός των νεκρών έρχεται επίσης εν μέσω του αναγκαστικού εκτοπισμού του Ισραήλ 1,2 εκατομμυρίων ανθρώπων στον Λίβανο,

Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου: 2.255 νεκροί από την έναρξη των ισραηλινών επιδρομών
Associated Press
1'

Οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο σκότωσαν 2.255 ανθρώπους ενώ τραυμάτισαν άλλους 10.524 από την έναρξη των συγκρούσεων πριν από αρκετές εβδομάδες, ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου το Σάββατο.

Ο αυξανόμενος αριθμός των νεκρών έρχεται επίσης εν μέσω του αναγκαστικού εκτοπισμού του Ισραήλ 1,2 εκατομμυρίων ανθρώπων στον Λίβανο, περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας.

Εκτός από τους αμάχους, τουλάχιστον 28 εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο, δήλωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την περασμένη εβδομάδα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επίσης βάλει στο στόχαστρο ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ στον Λίβανο αυτή την εβδομάδα, με αποτέλεσμα τα Ηνωμένα Έθνη να εκδώσουν μια δήλωση που αναφέρει: «Υπενθυμίζουμε στον Ισραηλινό Στρατό και σε όλους τους παράγοντες τις υποχρεώσεις τους να διασφαλίζουν την ασφάλεια και την ασφάλεια του προσωπικού και της περιουσίας του ΟΗΕ και να σέβονται το απαραβίαστο των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ ανά πάσα στιγμή».

Από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τον πόλεμο στη Γάζα τον περασμένο Οκτώβριο και πιο πρόσφατα στον Λίβανο, σχεδόν 300 εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια, μεταξύ των οποίων πάνω από τα δύο τρίτα είναι προσωπικό του ΟΗΕ, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή