Tραμπ: Καλπάζει στις δημοσκοπήσεις έναντι της Κάμαλα Χάρις - Κερδίζει έδαφος στις μειονότητες

Η Κάμαλα Χάρις που προηγούνταν σταθερά πριν απο αρκετές εβδομάδες, χάνει έδαφος από τον Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρική κούρσα των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις

Tραμπ: Καλπάζει στις δημοσκοπήσεις έναντι της Κάμαλα Χάρις - Κερδίζει έδαφος στις μειονότητες
3'

Οι υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ δίνουν μάχη σώμα με σώμα, λιγότερο από ένα μήνα μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις χάνει έδαφος από τον Ντόναλντ Τραμπ, λιγότερο από έναν μήνα πριν τις εκλογές για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με μία σειρά δημοσκοπήσεων.

Το προβάδισμα της Χάρις έναντι του Τραμπ μειώθηκε ή εξαφανίστηκε εντελώς καθώς η κούρσα για τον Λευκό Οίκο πλησιάζει στην τελική ευθεία, σύμφωνα με τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή. Στην τελευταία δημοσκόπηση του ABC News/Ipsos, η Χάρις προηγείται με 50% έως 48% μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων. Οι Δημοκρατικοί προηγούνταν με 52% έναντι 46% στην ίδια δημοσκόπηση τον περασμένο μήνα.

Η τελευταία δημοσκόπηση του CBS News/YouGov δείχνει ότι το ποσοστό της Χάρις αυξήθηκε κατά 51% έως 48% μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων, σε σύγκριση με το πλεονέκτημα των τεσσάρων μονάδων τον περασμένο μήνα. Μετά τα τελευταία στοιχεία, η Χάρις διατηρεί προβάδισμα 1,4% στο σύνολο των μεγάλων δημοσκοπήσεων της Real Clear Polling, υποχωρώντας από 2,2% το Σάββατο.

Οι νέοι αριθμοί στις δημοσκοπήσεις έρχονται εν μέσω ανησυχιών μεταξύ των Δημοκρατικών ότι η Χάρις αποτυγχάνει να πάρει μαζί της τους Ισπανόφωνους και τους Αφροαμερικανούς, δύο από τις βασικές εκλογικές ομάδες του κόμματος. Ενώ η Χάρις προηγείται στις γυναίκες όλων των φυλών, αγωνίζεται να εμπνεύσει ενθουσιασμό μεταξύ των ανδρών, συμπεριλαμβανομένων των Αφροαμερικανών και των Ισπανόφωνων, που έλκονται όλο και περισσότερο προς τον Τραμπ τα τελευταία χρόνια.

Στις δημοσκοπήσεις των New York Times/Siena College που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή, η Χάρις προσέλκυσε την υποστήριξη του 78% των μαύρων ψηφοφόρων και του 56% των Ισπανόφωνων ψηφοφόρων - σημαντικά χαμηλότερα μερίδια από αυτά που κέρδισαν οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2020 και του 2016.

Την Πέμπτη, ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επέκρινε τους Αφροαμερικανούς άνδρες που δεν έδειχναν τόσο ενθουσιασμό για την υποψηφιότητα της Χάρις, όπως είχε λάβει κατά τη διάρκεια των εκστρατειών του το 2008 και το 2012. «Βρίσκετε κάθε είδους λόγους και δικαιολογίες, έχω πρόβλημα με αυτό», είπε ο Ομπάμα σε μια προεκλογική εκδήλωση στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια, μία από τις επτά αμφίρροπες πολιτείες που αναμένεται να κρίνουν τις εκλογές.

Η Χάρις και ο Τραμπ συνέχισαν να επικεντρώνουν τις εκστρατείες τους στις κρίσιμες πολιτείες, διοργανώνοντας εκδηλώσεις στη Βόρεια Καρολίνα και την Αριζόνα, αντίστοιχα. Σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Γκρίνβιλ στη Βόρεια Καρολίνα, η Χάρις έβαλε στο στόχαστρο τον Τραμπ για διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με την απάντηση της κυβέρνησης στους πρόσφατους τυφώνες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή