Diddy: Οι δικηγόροι του ζητούν να αποκαλυφθούν τα ονόματα των κατηγόρων του

Οι δικηγόροι του Diddy έγραψαν ότι «η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι υπάρχουν “πολλαπλά” θύματα, αλλά δεν έχει ταυτοποιήσει κανένα»

Diddy: Οι δικηγόροι του ζητούν να αποκαλυφθούν τα ονόματα των κατηγόρων του
AP
7'

Οι δικηγόροι του Sean «Diddy» Combs θέλουν οι εισαγγελείς να αποκαλύψουν τα ονόματα των κατηγόρων του, λέγοντας στον δικαστή που επιβλέπει την υπόθεση ότι η κυβέρνηση αναγκάζει «άδικα» τον μουσικό παραγωγό «να παίζει ένα παιχνίδι εικασιών», καθώς η υπεράσπιση προετοιμάζεται για τη δίκη.

Σύμφωνα με το CNN, το τελευταίο αίτημα του Diddy έρχεται εν μέσω ενός κύματος νέων κατηγόρων που έχουν εμφανιστεί με αγωγές μετά τη σύλληψή του και την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του τον περασμένο μήνα για τρεις ποινικές κατηγορίες.

Σε επιστολή τους προς τον δικαστή Arun Subramanian την Τρίτη, οι δικηγόροι του Diddy έγραψαν ότι «η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι υπάρχουν “πολλαπλά” θύματα, αλλά δεν έχει ταυτοποιήσει κανένα». Έγραψαν ότι το έργο της ταυτοποίησης των προσώπων που βρίσκονται στο επίκεντρο της υπόθεσης της κυβέρνησης περιπλέκεται από μια «πληθώρα αβάσιμων ισχυρισμών» από «απελπισμένους» και «καιροσκόπους» ενάγοντες.

Ο Diddy, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση σε φυλακή στο Μπρούκλιν εν αναμονή της δίκης του, δήλωσε αθώος στις κατηγορίες της σωματεμπορίας, της εκβίασης και της μεταφοράς με σκοπό την πορνεία.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον Diddy ότι ενορχήστρωσε μια «εγκληματική επιχείρηση» μέσω της αυτοκρατορίας του, η οποία εμπλέκεται στην σωματεμπορία, την καταναγκαστική εργασία, τις απαγωγές και τη σωματική κακοποίηση γυναικών επί δεκαετίες, μεταξύ άλλων κατηγοριών. Ισχυρίζονται ότι δεν δρούσε μόνος του. Η δίκη του έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 5 Μαΐου του 2025.

Μέσα στον μήνα που μεσολάβησε από τη σύλληψη του Diddy, οκτώ επιπλέον αγωγές κατατέθηκαν εναντίον του με ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση. Ένας ειδικός σε νομικά θέματα δήλωσε στο CNN ότι, καθώς οι εισαγγελείς συνεχίζουν την έρευνά τους, ο κατακλυσμός των αγωγών μπορεί ενδεχομένως να χρησιμεύσει ως ένα είδος χάρτη για την κυβέρνηση.

«Αν κατατεθούν αγωγές με νέα θύματα, αυτό είναι σίγουρα ένας τρόπος για να μάθουν γι“ αυτά (τα θύματα) - αν η κυβέρνηση δεν γνώριζε ήδη γι” αυτά τα θύματα», δήλωσε η δικηγόρος Jennie Wang VonCannon, πρώην ομοσπονδιακή εισαγγελέας που δεν έχει καμία σχέση με τον Diddy ή με κάποια από τις κατηγορούμενες του.

«Ο μεγάλος αριθμός (των κατηγόρων) αυξάνει τις πιθανότητες - κατά πολύ - να υπάρχει κάποια συμπεριφορά για την οποία η κυβέρνηση δεν γνώριζε ή δεν έχει ακόμη απαγγελθεί κατηγορία, και αυτό θα μπορούσε να ανατρέψει την κλίμακα αν σκέφτονται να προσθέσουν επιπλέον κατηγορίες ή να συμπεριλάβουν και άλλους κατηγορούμενους που συμμετείχαν στην υποτιθέμενη συνωμοσία», πρόσθεσε η Wang VonCannon, η οποία έχει στο παρελθόν δικάσει υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων και υποθέσεις RICO (Διάταγμα Περί Παράνομων και Διεφθαρμένων Οργανώσεων) για το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ και σήμερα είναι εταίρος στη δικηγορική εταιρεία Crowell & Moring.

Πιθανότητα περισσότερων κατηγοριών

Μετά τη σύλληψη του Diddy, οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι η έρευνά τους συνεχίζεται, με τον εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης Damian Williams να ενθαρρύνει τα θύματα να «βγουν μπροστά και να το κάνουν γρήγορα» την ημέρα που αποκαλύφθηκε το κατηγορητήριο εναντίον του μουσικού.

Στη συνέχεια, νωρίτερα αυτό το μήνα, σε μια ακρόαση για την κατάσταση, η βοηθός εισαγγελέα των ΗΠΑ, Emily Johnson, δήλωσε ότι ένα συμπληρωματικό κατηγορητήριο θα μπορούσε να επηρεάσει τη χρονική διάρκεια της δίκης - πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να προστεθούν επιπλέον κατηγορίες ή κατηγορούμενοι.

Μια πηγή που γνωρίζει μέρη της ομοσπονδιακής έρευνας δήλωσε ότι νέοι κατήγοροι και μάρτυρες συναντήθηκαν με ομοσπονδιακούς πράκτορες μετά τη σύλληψη του Diddy.

Έξι από τις νέες μηνύσεις υποβλήθηκαν αυτή την εβδομάδα μέσω του δικηγόρου Tony Buzbee, με έδρα το Χιούστον, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα αυτό το μήνα ότι εκπροσωπεί τουλάχιστον 120 νέες κατήγορους του Diddy.

Το βίντεο με την πρώην του, Cassie Ventura

Από τον Νοέμβριο του 2023, έχουν κατατεθεί τουλάχιστον 18 αγωγές εναντίον του Diddy. Η πρώτη αγωγή, που κατατέθηκε από την πρώην φίλη του Cassie Ventura, διευθετήθηκε μία ημέρα μετά την κατάθεσή της. Οι υπόλοιπες παραμένουν ενεργές.

Ο Diddy είχε προηγουμένως αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που αναφέρονται στις διάφορες αγωγές. Αφού το CNN δημοσίευσε το 2016 ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας ξενοδοχείου που δείχνει τον Diddy να σέρνει και να κλωτσάει την τότε φίλη του Ventura, ζήτησε συγγνώμη σε ένα άλλο βίντεο που μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η υπεράσπιση του Diddy προσπαθεί να εμποδίσει το βίντεο αυτό να εισαχθεί ως αποδεικτικό στοιχείο στη δίκη του. Σε μια κατάθεση την περασμένη εβδομάδα, ο δικηγόρος του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διέρρευσε στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του βίντεο παρακολούθησης, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά δεν έδωσε καμία απόδειξη για τους ισχυρισμούς αυτούς.

Έξι νέες αγωγές

Οι έξι νέοι κατήγοροι που εμφανίστηκαν αυτή την εβδομάδα έκαναν ο καθένας ξεχωριστούς ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση που φέρονται, σύμφωνα με τις αγωγές, να έλαβαν χώρα μεταξύ 1995 και 2021. Οι ανώνυμοι κατήγοροι, οι οποίοι εκπροσωπούνται όλοι από τον Buzbee και τον συνήγορό του, τον δικηγόρο Andrew Van Arsdale, με έδρα το Σαν Ντιέγκο, είναι και γυναίκες και άνδρες. Ένας από τους κατήγορους ισχυρίζεται ότι ήταν 16 ετών όταν κακοποιήθηκε σε ένα από τα διαβόητα White Parties του Diddy στο Χάμπτονς το 1998.

Οι δικηγόροι του Diddy δεν απάντησαν σε συγκεκριμένους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στις τελευταίες αγωγές, αλλά αρνήθηκαν τις κατηγορίες, λέγοντας στο CNN ότι ο Diddy διατηρεί την αθωότητά του.

«Ο κύριος Combs δεν έχει ποτέ κακοποιήσει σεξουαλικά κανέναν - ενήλικο ή ανήλικο, άνδρα ή γυναίκα», ανέφεραν οι δικηγόροι του σε δήλωσή τους αυτή την εβδομάδα.

Μια άλλη κατήγορος ισχυρίζεται στη αγωγή της ότι, η κακοποίηση της βιντεοσκοπήθηκε χωρίς τη συγκατάθεσή της. Και ένα άλλο φερόμενο θύμα, που κατέθεσε επίσης αγωγή μετά τη σύλληψη του Diddy, δήλωσε στη μήνυσή της ότι την νάρκωσαν, την κακοποίησαν σεξουαλικά και την άφησαν έγκυο.

Η Wang VonCannon δήλωσε ότι είναι πιθανό ο Diddy να κατηγορήθηκε πριν ολοκληρωθεί η έρευνα, επειδή οι εισαγγελείς ενδέχεται να πιστεύουν ότι ο ίδιος είναι επικίνδυνος και ότι είχε πειράξει μάρτυρες, όπως δήλωσαν όταν του αρνήθηκαν την αποφυλάκιση με εγγύηση. Η ομάδα του Diddy αντέκρουσε τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι είχε παρεμποδίσει μάρτυρες στην έφεσή της για την προφυλάκιση του Combs.

«Τα σχόλια της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της ακρόασης του Diddy για την εγγύηση σχετικά με τον κίνδυνο που αποτελεί για την κοινότητα, φαίνεται να είναι αναπόσπαστο μέρος του λόγου για τον οποίο έγινε αυτή η απαγγελία κατηγοριών τόσο γρήγορα», δήλωσε η Wang VonCannon. «Ήθελαν να τον απομακρύνουν επειδή τον θεωρούσαν κίνδυνο για την κοινότητα».

Σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν την έρευνα και μίλησαν στο CNN, περισσότεροι κατήγοροι αισθάνονται θάρρος να εμφανιστούν με τον Diddy στη φυλακή.

Μήνες πριν από τη σύλληψη του Diddy, πηγές δήλωσαν στο CNN ότι η πλειονότητα των εναγόντων που είχαν καταθέσει αγωγές εναντίον του Diddy έως εκείνο το σημείο, είχαν μιλήσει με ομοσπονδιακούς ερευνητές, καθώς προετοίμαζαν μάρτυρες για να καταθέσουν ενώπιον του σώματος ενόρκων.

Μια κατήγορος του Diddy, η οποία έχει ήδη συναντηθεί με ομοσπονδιακούς ερευνητές, δήλωσε επίσης στο CNN ότι έχει άμεση γνώση για περισσότερα θύματα που έχουν επίσης συναντηθεί με ομοσπονδιακούς πράκτορες μετά τη σύλληψη του Diddy. Η ίδια δήλωσε ότι, ενώ περισσότερα άτομα έρχονται στο προσκήνιο, εξακολουθεί να υπάρχει φόβος για αντίποινα, δεδομένης της μακρόχρονης θέσης του Diddy ως ενός από τους πιο ισχυρούς ράπερ και επιτυχημένους μουσικούς μεγιστάνες όλων των εποχών.

«Εξακολουθεί να έχει κάποια επιρροή», δήλωσε.

Πηγή: CNN

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή