Υπουργός Άμυνας Ισραήλ στα μέλη της Χαμάς: «Απελευθερώστε τους ομήρους και παραδοθείτε»

Ως ξεκάθαρο μήνυμα προς τους εχθρούς του Ισραήλ χαρακτήρισε την εξόντωση του Γιαχία Σινουάρ ο Γιόαβ Γκάλαντ

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ στα μέλη της Χαμάς: «Απελευθερώστε τους ομήρους και παραδοθείτε»
AP
2'

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ κάλεσε τους μαχητές της Χαμάς να απελευθερώσουν τους ομήρους και να παραδοθούν μετά τη δολοφονία από το Ισραήλ του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Γιαχία Σινουάρ.

«Το κράτος του Ισραήλ απέδωσε δικαιοσύνη με την εξόντωση του Γιαχία Σινουάρ - ενός άθλιου δολοφόνου και τρομοκράτη. Ο Γιαχία Σινουάρ είναι ο τρομοκράτης, ο αρχιτρομοκράτης, που σχεδίασε και πραγματοποίησε τη [σφαγή] της 7ης Οκτωβρίου, κατά την οποία δολοφονήθηκαν τόσοι πολλοί αθώοι Ισραηλινοί - παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι», αναφέρει ο Γκαλάντ σε ανακοίνωσή του.

«Η εξόντωση του Σινουάρ έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά σειρά εξοντώσεων - από τον Νασράλα μέχρι τον στρατιωτικό αρχηγό της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ και πολλούς άλλους [τρομοκράτες]. Θα καταδιώξουμε και θα εξαλείψουμε τους εχθρούς μας».

«Ο Σινουάρ πέθανε ενώ... προσπαθούσε να ξεφύγει. Δεν πέθανε ως διοικητής, αλλά ως κάποιος που νοιαζόταν μόνο για τον εαυτό του. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους εχθρούς μας - οι IDF θα φτάσουν σε όποιον επιχειρήσει να βλάψει τους πολίτες του Ισραήλ ή τις δυνάμεις ασφαλείας μας και θα σας οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη».

«Η εξόντωση του Γιαχία Σινουάρ στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλες τις οικογένειες των πεσόντων και τις οικογένειες των ομήρων: κάνουμε τα πάντα προκειμένου να προσεγγίσουμε αυτούς που έβλαψαν τους αγαπημένους σας και να απελευθερώσουμε τους ομήρους και να τους επιστρέψουμε στις οικογένειές τους».

«Είναι επίσης ένα σαφές μήνυμα προς τους κατοίκους της Γάζας. Ο άνθρωπος που έφερε την καταστροφή και τον θάνατο στη Λωρίδα της Γάζας, ο άνθρωπος που σας έκανε να υποφέρετε ως αποτέλεσμα των δολοφονικών ενεργειών του - το τέλος αυτού του ανθρώπου έχει έρθει. Ήρθε η ώρα να βγείτε έξω, να απελευθερώσετε τους ομήρους, [σε όσους εμπλέκονται σε μάχες] να σηκώσετε τα χέρια σας, να παραδοθείτε. Βγείτε έξω με τους ομήρους, ελευθερώστε τους και παραδοθείτε».

«Είναι προνόμιό μου να χαιρετίσω τους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και τον διευθυντή της Shin Bet για το αφοσιωμένο έργο τους», προσθέτει ο Γκάλαντ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή