Γουινέα: Κοριτσάκι αγκαλιάζει για πρώτη φορά του γονείς του μετά από χειρουργείο - θαύμα

Τώρα θεραπευμένο και υγιές, το κορίτσι μπορεί να παίξει, να γράψει, να χορέψει και να αγκαλιάσει τους γονείς του

Γουινέα: Κοριτσάκι αγκαλιάζει για πρώτη φορά του γονείς του μετά από χειρουργείο - θαύμα
Good News Network
2'

Ένα κοριτσάκι που δεν μπορούσε να λυγίσει τα χέρια του λόγω εγκαυμάτων μπορεί τώρα επιτέλους να αγκαλιάσει τους γονείς του μετά από μια επέμβαση.

Η Gamai, όταν ήταν μόλις ενός, έριξε κατά λάθος πάνω της μια κατσαρόλα με βραστό νερό και, μη μπορώντας να έχει πρόσβαση στις κατάλληλες θεραπείες εγκαυμάτων, μεγάλωσε με «συρρικνωμένα» χέρια και μπράτσα, καθώς το τραυματισμένο δέρμα της έσφιγγε όλο και περισσότερο.

Οι άλλοι την κορόιδευαν λόγω της εμφάνισης της και η ίδια δεν ήταν σε θέση να γράψει, να χορέψει ή να αγκαλιάσει πλήρως την οικογένεια της λόγω της σοβαρά περιορισμένης κίνησης της.

Όμως η μαμά της Gamai, η Confort, άκουσε ότι η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση Mercy Ships έστελνε ένα πλοίο για νοσοκομειακή περίθαλψη στη χώρα τους, τη Γουινέα.

Οι εθελοντές γιατροί και χειρουργοί του πλοίου βοηθούν συνήθως ανθρώπους με τραυματισμούς σαν αυτόν της Gamai, οπότε η Confort δήλωσε την τετράχρονη, η οποία επιλέχθηκε για χειρουργική επέμβαση - και μετά από εβδομάδες αποκατάστασης στο πλοίο, επέστρεψαν στο σπίτι τους.

Τώρα θεραπευμένη και υγιής, η Gamai μπορεί να παίξει, να γράψει, να χορέψει και, για πρώτη φορά στη ζωή της, μπορεί να απλώσει τα χέρια της για να αγκαλιάσει τους γονείς της.

«Τη μεταφέραμε στο τοπικό μας νοσοκομείο, αλλά μας έδωσαν μόνο αλοιφή για τα χέρια της», είπε η Confort. «Είπαν ότι δεν μπορούσε να θεραπευτεί».

Επί του παρόντος, εκτιμάται ότι το 93% του πληθυσμού στην υποσαχάρια Αφρική εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση σε ασφαλείς χειρουργικές επεμβάσεις και δεκάδες χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν από εγκαύματα κάθε χρόνο.

Το Mercy Ships παρέχει κάθε χρόνο εκατοντάδες επανορθωτικές πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις για τη θεραπεία ασθενών με εγκαύματα, όπως η Gamai, οι οποίοι ζουν χρόνια με παθήσεις που είναι εύκολα αντιμετωπίσιμες.

Όταν πήρε εξιτήριο μετά την αποκατάστασή της εβδομάδες αργότερα, η Gamai πηδούσε από τη χαρά της καθώς μπορούσε να χαιρετήσει την οικογένειά της και τους γείτονές της, οι οποίοι ήταν έξω και την περίμεναν.

Μπόρεσε να αγκαλιάσει τους γονείς της μετά από χρόνια που δεν μπορούσε να το κάνει.

«Σήμερα, είναι τόσο δραστήρια γιατί μπορεί να κινείται όπως δεν μπορούσε πριν», δήλωσε ο πατέρας της, ο Lamine.

«Ήταν σαν να ήταν φυλακισμένη, αλλά σήμερα μπορώ να πω ότι είναι ελεύθερη».

koritsi-egkaumata

Με πληροφορίες από Good News Network

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή