Κατεχόμενα: Έδωσαν γάλα με αλκοόλ σε επτά βρέφη - Νεκρό ένα παιδάκι 20 μηνών

Πέντε συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί στα Κατεχόμενα μετά από περιστατικό μαζικής δηλητηρίασης βρεφών με αλκοόλ
2'

Πέντε άτομα που δουλεύουν στον τομέα της υγείας στα Κατεχόμενα έχουν συλληφθεί για την υπόθεση θανάτου του 20 ημερών βρέφους, το οποίο νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών επειδή είχε γεννηθεί πρόωρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «αστυνομία».

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ που επικαλείται τα τ/κ ΜΜΕ, βρέφος 20 ημερών, το οποίο νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία απεβίωσε, επειδή, σε αυτό όπως και σε άλλα 6 βρέφη δόθηκε γάλα που αντί με νερό παρασκευάστηκε με αλκοόλ. Τα 6 βρέφη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σε γραπτή δήλωση του ο «υπουργός υγείας» Χακάν Ντιντσγιουρέκ, αναφέρει ότι τα 6 βρέφη νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και πως ξεκίνησαν έρευνες για το περιστατικό και όποιος είναι υπεύθυνος για αυτό που έγινε θα τιμωρηθεί.

Εξέφρασε την βαθιά λύπη του για το περιστατικό, που έλαβε χώρα στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών «δημόσιου νοσηλευτηρίου» το Σάββατο το απόγευμα και είπε ότι αμέσως μετά το συμβάν έγινε σύσκεψη στο νοσοκομείο με τις νοσοκομειακές “αρχές”.

Μετά τον θάνατο ενός από τα επτά βρέφη που έλαβαν «φόρμουλα» με αλκοόλ, το λεγόμενο «υπουργείο Υγείας» άρχισε ευρείας κλίμακας έρευνα. Όπως μεταδόθηκε αργότερα, όμως, τα αρχικά ευρήματα, δείχνουν ότι το βρέφος δεν πέθανε «λόγω φόρμουλας με αλκοόλ».

Η ακριβής αιτία θανάτου του 20 ημερών βρέφους, όπως μεταδιδόταν σε ΜΜΕ των Κατεχομένων, θα φανεί από τη νεκροψία. Το περιστατικό έχει καταγγελθεί και στην «αστυνομία» η οποία ξεκίνησε τη δική της έρευνα ενώ η νεκροψία στο νεκρό βρέφος θα διεξαχθεί σήμερα.

Εξάλλου, έχει δημιουργηθεί «ομάδα κρίσης» για τη διερεύνηση του περιστατικού, υπό τον «πρωθυπουργό» Ουνάλ Ουστέρ.

Όπως μεταδίδεται, μέλη των οικογενειών των βρεφών μαζεύτηκαν στον χώρο του νοσοκομείου στην κατεχόμενη Λευκωσία και δημιουργήθηκαν εντάσεις, με αποτέλεσμα να επέμβει η «αστυνομία».

Σχετικές ειδήσεις