Βιβλική ανακάλυψη: Βαβυλωνιακή πλάκα 3.000 ετών αποκαλύπτει μυστικά για την Κιβωτό του Νώε

Η σπουδαία ανακάλυψη για την Κιβωτό του Νώε

Βιβλική ανακάλυψη: Βαβυλωνιακή πλάκα 3.000 ετών αποκαλύπτει μυστικά για την Κιβωτό του Νώε
3'

Η βαβυλωνιακή πλάκα ηλικίας 3.000 ετών έχει προβληματίσει τους αρχαιολόγους για αιώνες με τους ειδικούς να αποκαλύπτουν το αληθινό νόημα πίσω από το μυστηριώδες λείψανο μόνο τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την «Sun», η σφηνοειδής πλάκα με σχέδια ανακαλύφθηκε στη Μέση Ανατολή προτού αποκτηθεί από το Βρετανικό Μουσείο το 1882.

Από τότε που βρέθηκε, οι άνθρωποι προσπάθησαν να καταλάβουν τι μπορεί να σημαίνουν τα σύμβολα που μοιάζουν με χάρτη που είναι χαραγμένα στην πλάκα.

Η αρχαία Μεσοποταμία - γνωστή ως το σύγχρονο Ιράκ - περιβάλλεται από έναν διπλό δακτύλιο που ονομάζεται «Πικρός Ποταμός», ο οποίος σημάδεψε τα σύνορα του γνωστού τότε κόσμου.

Μετά από ένα μήνα ανάλυσης των συμβόλων τόσο στο πίσω μέρος όσο και στο μπροστινό μέρος της πλάκας, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι δείχνει σαφείς αναφορές σε ιστορίες της Βίβλου και συγκεκριμένα στην Κιβωτό του Νώε.

Το πίσω μέρος λέγεται ότι λειτουργεί σαν ένα μυστικό κλειδί που δείχνει στους ταξιδιώτες τη διαδρομή που μπορούν να ακολουθήσουν και περιγράφει λεπτομερώς τι πρέπει να προσέξουν.

Ένα τμήμα φέρεται να λέει ότι οποιοσδήποτε στο ταξίδι πρέπει να περάσει από "επτά πρωταθλήματα για να δει κάτι που είναι χοντρό σαν ένα σκάφος parsiktu".

Με βάση άλλες αρχαίες βαβυλωνιακές γραφές, η λέξη parsiktu συνήθως βοηθά στην εξήγηση του μεγέθους ενός σκάφους που χρειάζεται για να επιβιώσει από τον Μεγάλο Κατακλυσμό.

Ένα άλλο απόσπασμα φαίνεται επίσης να δείχνει μια διαδρομή προς το "Ουράρτου" ακολουθούμενη από οδηγίες για το πώς να φτάσετε εκεί.

Το Ουράρτου πιστεύεται ότι είναι το μέρος όπου ένας άνδρας και η οικογένειά του έφτασαν μια γιγάντια κιβωτό που είχαν φτιάξει, σύμφωνα με αρχαία μεσοποταμία ποιήματα.

Οι ερευνητές λένε ότι το Urartu - επίσης γνωστό ως Ararat - βρίσκεται στην κορυφή ενός βουνού στην Τουρκία και λέγεται ότι είναι το σημείο όπου κάθισε η κιβωτός μετά τον κατακλυσμό των 150 ημερών.

Ο ειδικός στη σφηνοειδή γραφή του Βρετανικού Μουσείου, Δρ. Irving Finkel, λέει: «Δείχνει ότι η ιστορία ήταν η ίδια, και φυσικά ότι το ένα οδήγησε στο άλλο, αλλά επίσης, ότι από τη βαβυλωνιακή σκοπιά, αυτό ήταν γεγονός.

«Ότι αν πήγαινες σε αυτό το ταξίδι θα έβλεπες τα απομεινάρια αυτού του ιστορικού σκάφους».

Η βιβλική ιστορία της Κιβωτού του Νώε ακολουθεί πιστά τη Βαβυλωνιακή εκδοχή.

Η εκδοχή του λέει ότι ο θεός Ea έστειλε μια τρομακτική πλημμύρα στη Γη που κατέστρεψε την ανθρωπότητα εκτός από μία οικογένεια.

Εξακολουθεί να συζητείται ευρέως εάν το τουρκικό βουνό Αραράτ που αναφέρεται στα βαβυλωνιακά περάσματα υπάρχει πραγματικά.

Η σφηνοειδής πλάκα επιβεβαιώνει επίσης πολλά άλλα πράγματα στους επιστήμονες.

Ένα από αυτά είναι η πίστη του Βαβυλωνίου στον Θεό της δημιουργίας Μαρντούκ και σε άλλα μυθικά τέρατα όπως ο σκορπιός και ένα πουλί με κεφάλι λιονταριού που ονομάζεται Anzu.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή