Μεγαλώνει η κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας με φόντο τη Συρία

Εντείνεται η κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας σχετικά με τον εφοδιασμό των συριακών στρατευμάτων, δύο ημέρες μετά τη δήλωση της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ότι οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες ότι μαχητικά ελικόπτερα βρίσκονται καθ'οδόν από τη Ρωσία στη Συρία.

Μεγαλώνει η κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας με φόντο τη Συρία
1'

Ο Σύρος πρέσβης στη Μόσχα, Ριάντ Χανταντ, μιλώντας στο Reuters, διέψευσε την είδηση, την ίδια ώρα που το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε ότι τάσσεται κατά της άσκησης πίεσης ή της επιβολής κυρώσεων στη Συρία και επανέλαβε την στήριξη του Πεκίνου στις διαμεσολαβητικές προσπάθειες του Κόφι Ανάν.

Χθες, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς είπε ότι Γαλλία θα προτείνει να αναλάβουν τα Ηνωμένα Έθνη να επιβάλουν το ειρηνευτικό σχέδιο του Ανάν, προσθέτοντας ότι η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων είναι υπό εξέταση για τον τερματισμό αυτού που χαρακτήρισε εμφύλιο πόλεμο.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δεν απέρριψε ανοιχτά την γαλλική πρόταση, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες για την επιτυχία της.

Νέο μακελειό στη Δαμασκό

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα το πρωί κοντά στον τάφο της Σαγιέντα Ζεϊνάμπ, ιερό τόπο λατρείας των σιιτών νότια της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Συρία, ειδικά στην πόλη Ντεράα.

Δεκάδες χιλιάδες σιίτες προσκυνητές, κυρίως Ιρανοί και Λιβανέζοι, επισκέπτονται κάθε χρόνο το μαυσωλείο της Ζεϊνάμπ, αδελφής του ιμάμη Χουσέιν.

Διαβάστε επίσης:

Συρία: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Ντέιρ αλ Ζορ

«Φονικά αντίποινα» στη Συρία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή