Ένα εκ. οι εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες στη Σρι Λάνκα

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Σρι Λάνκα εξαιτίας των πλημμυρών που...
1'

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Σρι Λάνκα εξαιτίας των πλημμυρών που ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του εθνικού κέντρου διαχείρισης καταστροφών.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της επιτροπής περίπου 533.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί μόνο στην περιοχή Μπατικαλόα, στο ανατολικό τμήμα της νήσου του Ινδικού Ωκεανού, όπου έχουν δημιουργηθεί 225 καταυλισμοί για τη φιλοξενία τους, ενώ συνολικά 1.066.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι περισσότεροι εκτοπισμένοι αναζητούν καταφύγιο με ίδια μέσα, ενώ πάνω από 250.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει σε καταυλισμούς της κυβέρνησης.

Τις τελευταίες μέρες οι μουσώνες προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές που οδήγησαν σε κατολισθήσεις και σε άνοδο της στάθμης των υδάτων κυρίως στην ανατολική και την κεντρική πλευρά της χώρας.