Ψήφος εμπιστοσύνης με ...μπουγελώματα

Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης τελικά η κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ από τη βουλγαρική Βουλή...

1'

Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης τελικά η κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ από τη βουλγαρική Βουλή, σήμερα, για τη συνολική πολιτική της.

Ψήφο εμπιστοσύνης στο κυβερνητικό έργο έδωσαν 140 βουλευτές, ενώ κατά ήταν 60 και σημειώθηκαν και 14 αποχές, κατά τη δεύτερη ψηφοφορία που διενεργήθηκε.

Η αντιπολίτευση ζήτησε επανάληψη της ψηφοφορίας, λόγω παραλήψεων από τον πρόεδρο της Βουλής κατά τη διαδικασία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο της Σόφιας.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πολλές ήταν οι λογομαχίες μεταξύ μελών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Κυριάρχησαν αντεγκλήσεις για σκάνδαλο υποκλοπών, που «δίνουν στο φως ηχογραφήσεις και πρακτικά κλεμμένων τηλεφωνικών συνομιλιών, που δημιουργούν ένταση στην κοινωνία και στοχεύουν στη δυσφήμηση της κυβέρνησης και του προέδρου της», όπως δήλωσε ο Μπορίσοφ.

Τα «αίματα άναψαν» όταν ανεξάρτητος βουλευτής έριξε νερό στο πρόσωπο συναδέλφου του τη στιγμή που μιλούσε στο βήμα. Ο βουλευτής Εμίλ Βασίλεφ πήρε «κόκκινη κάρτα» από την πρόεδρο Τσέτσκα Τσάτσεβα, δια της απομάκρυνσης του για τρεις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου. Ωστόσο, πρόλαβε να αναγγείλει προηγουμένως από το βήμα, ότι θα καταψηφίσει το αίτημα της κυβέρνησης να λάβει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης «επειδή δεν θέλει η χώρα να κυβερνιέται από ψεύτες και γελωτοποιούς».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή