Ο "κατατρεγμένος" Μπερλουσκόνι

Ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παρενέβη σήμερα τηλεφωνικά σε πολιτική ημερίδα υποστηρικτών του, δηλώνοντας...

2'

Ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παρενέβη σήμερα τηλεφωνικά σε πολιτική ημερίδα υποστηρικτών του, δηλώνοντας και πάλι ότι είναι θύμα "δικαστικού κατατρεγμού".

"Είναι φυσικό, σε μια κανονική δημοκρατία, να υποβάλλεται ο πρωθυπουργός σε τέτοιου είδους ελέγχους; Να γίνεται θύμα -ας το πούμε- κατασκοπίας;", διερωτήθηκε με νόημα ο "Καβαλιέρε".

"Όλα όσα συνέβησαν, κατά συνέπεια, είναι πολύ σοβαρά, διότι οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, δεν διετάχθησαν μετά από κάποιο αδίκημα, αλλά για να αναζητηθεί και να οικοδομηθεί, με τον τρόπο αυτό, ένα υποτιθέμενο αδίκημα", πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.

Στο μεταξύ, όλη η αντιπολίτευση, συνεχίζει να ζητά την παραίτηση του μεγιστάνα-πρωθυπουργού. "Ο κύριος αυτός πρέπει να παραιτηθεί, διότι δεν μπορεί να περνά τις ημέρες του, προσπαθώντας να καταλάβει πώς να δικαιολογήσει αυτά που κάνει την νύχτα", δήλωσε ο γραμματέας των "Δημοκρατικών της Αριστεράς", Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Από το ίδιο κόμμα, ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης, Βάλτερ Βελτρόνι, υπογράμμισε ότι "για μία φορά, έστω, ο ιταλός πρωθυπουργός, θα έπρεπε να σκεφθεί το συμφέρον εξήντα εκατομμύρια ιταλών, επιλέγοντας την οδό της παραίτησης. Και αυτό, για να συσταθεί μια κυβέρνηση εθνικού συμφέροντος, με όλες τις πολιτικές δυνάμεις".

Ο δε κεντρώος "Πόλος του Έθνους", των Πιερφερντινάντο Καζίνι και Τζανφράνκο Φίνι, άφησε να διαρρεύσει, ότι θα ήταν διατεθειμένος να στηρίξει μια νέα κυβέρνηση, με επικεφαλής έναν από τους στενούς συνεργάτες του "Καβαλιέρε". Κυκλοφόρησαν τα ονόματα του σημερινού υφυπουργού παρά τω πρωθυπυργώ, Τζάννι Λέττα, και του υπουργού δικαιοσύνης, Αντζελίνο Αλφάνο. Ο "μίστερ τιβί", όμως, δεν δείχνει διατεθειμένος να δώσει "πράσινο φως" σε κάποια, σχετική, συμβιβαστική λύση.

Στο μεταξύ, οι εισαγγελείς του Μιλάνου, ανέκριναν επί πέντε ώρες την συνοδό πολυτελείας Νάντια Μακρί, η οποία υποστήριξε ότι στις 24 Απριλίου του 2010, πέρασε μια ολόκληρη νύχτα, με το αζημίωτο, μαζί με την μαροκινή Ρούμπι Καρίμα, στην βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οι δικαστικοί, προσπαθούν να καταλάβουν, αν οι δηλώσεις αυτές, επιβεβαιώνονται και από τα "ηλεκτρονικά ίχνη" των κινητών της Μακρί.

O διάσημος συγγραφέας, τέλος, Ρομπέρτο Σαβιάνο (γνωστός για τα βιβλία και τα άρθρα του κατά της μαφίας) αποφάσισε σήμερα να εκφράσει την απτή συμπαράστασή του προς τους εισαγγελείς της ιταλικής συμπρωτεύουσας. Κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο διδάκτορα από το πανεπιστήμιο της Γένοβας, θέλησε να αφιερώσει, την διάκριση αυτή, "στους δικαστικούς του Μιλάνου, που διεξάγουν έρευνες σε βάρος του Μπερλουσκόνι και ζουν δύσκολες στιγμές, μόνο και μόνο επειδή έκαναν την δουλειά τους, μια δουλειά δικαιοσύνης".

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή