Τραυματίες από τις συγκρούσεις στη Νάπολη

Οι σφοδρές συγκρούσεις στα προάστια της Νάπολης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, μεταξύ της αστυνομίας
1'

Οι σφοδρές συγκρούσεις στα προάστια της Νάπολης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, μεταξύ της αστυνομίας και των κατοίκων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την απόθεση κι άλλων απορριμμάτων στη χωματερή της περιοχής τους και για το άνοιγμα μιας δεύτερης, που θα έχει πολύ μεγάλη χωρητικότητα.

Οι διαδηλωτές προκάλεσαν και υλικές ζημιές, σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων στο προάστιο Μποσκορεάλε. Ο δήμαρχος του Μποσκορεάλε, Τζενάρο Λαντζέλα, μέλος του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PDL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανακοίνωσε την παραίτησή του. "Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο για τη δημόσια υγεία, αλλά και για τη δημόσια τάξη. Ανησυχώ πολύ γι' αυτό που συμβαίνει σε αυτή την περιοχή", δήλωσε.

Στο Τερτσίνιο, 20 χιλιόμετρα έξω από τη Νάπολη, σημειώθηκαν βίαια επεισόδια με εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και πετούσαν πέτρες και κροτίδες στους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν ρίχνοντας δακρυγόνα και από τον πανικό που προκλήθηκε, τραυματίστηκαν οι δύο διαδηλωτές.

Οι κάτοικοι του Τερτσίνιο διαδηλώνουν εδώ και πολλές ημέρες σχεδόν καθημερινά για να εμποδίσουν την απόθεση απορριμμάτων στην τοπική χωματερή.