Ολάντ: Το Μαρόκο κάνει αποφασιστικά βήματα προς τη δημοκρατία

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον του Κοινοβουλίου στη Ραμπάτ χαιρέτισε σήμερα τα «αποφασιστικά βήματα» που κάνει το Μαρόκο καθημερινά προς τη δημοκρατία, προσθέτοντας ότι το βασίλειο αναδεικνύεται ως «χώρα της σταθερότητας και ηρεμίας».

Ολάντ: Το Μαρόκο κάνει αποφασιστικά βήματα προς τη δημοκρατία
1'

«Το μήνυμα είναι απλό: η Γαλλία έχει εμπιστοσύνη στο Μαρόκο», δήλωσε ο Ολάντ ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα αυτή.

«Η χώρα σας κάθε μέρα κάνει αποφασιστικά βήματα προς τη δημοκρατία», πρόσθεσε, επαινώντας την φροντίδα του Μαρόκου να εξασφαλίσει την «ενότητα» του με βάση «την αναγνώριση της ποικιλομορφίας του».

«Σίγουρα λοιπόν δεν πάνε όλα τόσο γρήγορα όσο μερικοί θα ήθελαν, υπάρχουν πάντα επικρίσεις, βελτιώσεις, και αυτό είναι δική σας ευθύνη. Καθήκον μας όμως είναι να σας συνοδεύσουμε», σημείωσε ο αρχηγός του κράτους.

Λέγοντας ότι το Μαρόκο εμφανίζεται «ως μια χώρα σταθερότητας και ηρεμίας», ο Φρανσουά Ολάντ απέτισε φόρο τιμής στη βούληση για μεταρρυθμίσεις του βασιλιά Μοχάμεντ του Δ'.

«Γνωρίζω επίσης, παρά την πρόοδο αυτή, ποιες εξακολουθούν να είναι οι προσδοκίες των Μαροκινών», πρόσθεσε ο Ολάντ. «Υπάρχει παντού ανυπομονησία... αλλά ξέρω ότι έχετε την βούληση να αντιμετωπίσετε και να πραγματοποιήσετε ότι έχετε υποσχεθεί στους Μαροκινούς», εκτίμησε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή