«Δημιουργία ενός «μακεδονικού» έθνους στη Νοτιοσλαβία»

Δεν έχει καμία σημασία ποια είναι η έκβαση των προσπαθειών για τη δημιουργία ενός «μακεδονικού» έθνους στη Νοτιοσλαβία, αυτό όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για ύπαρξη μειονότητας στη Βουλγαρία, δήλωσε ο πρέσβης της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ντίμιταρ Τζάντσεφ-Димитър Цанчев, όπως δημοσιεύει το Makfax.
2'

«Ο πολίτες της Βουλγαρίας δεν έχουν συμμετάσχει σε αυτήν τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου έθνους, το οποίο ξεκίνησε το 1944 και περιορίζεται στο έδαφος της Γιουγκοσλαβικής Σοσιαλιστικής

Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η οποία μετά το 1991, αυτοαποκαλείται ως «Μακεδονία». Ως εκ τούτου, τυχόν αξιώσεις για μειονότητα των Σκοπίων της Νοτιοσλαβίας στο έδαφος της Βουλγαρίας είναι παράλογες και απαράδεκτες», δήλωσε ο Τζάντσεφ.

Αβάσιμο το αίτημα των Νοτιοσλάβων για «μακεδονική» μειονότητα

Το αίτημα των νοτιοσλάβων για ύπαρξη μειονότητας του ψευδο – έθνους είναι αβάσιμο, σημειώνει και το νοτιοσλαβικό MKD. “Πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα οι προσπάθειες για ύπαρξη μειονοτήτων σε γειτονικές χώρες, ενός έθνους που δημιουργήθηκε το ’44 είναι ανιστόρητες».

Οι Νοτιοσλάβοι θα έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες

«Τα νέα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να αποδέχονται τις ευρωπαϊκές αξίες και να σέβονται τους γείτονες μέσα στην ΕΕ. Άλλωστε, οι ριζοσπαστικές εθνικιστικές ιδεολογίες ανήκουν στο παρελθόν.

«Αν η σημερινή πολιτική των Σκοπίων προς τις γειτονικές χώρες συνεχισθεί θα υπάρξουν μακροπρόθεσμες συνέπειες και κίνδυνοι για την περιφερειακή πολιτική. Ως εκ τούτου, τα προβλήματα αυτά, πρέπει να επιλυθούν πριν, και όχι μετά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και δεν αρμόζει να συνεχίζουν τα Σκόπια, με ασυμβίβαστες απαιτήσεις για ανύπαρκτες μειονότητες και να κλέπτουν την ιστορία των γειτονικών χωρών», δήλωσε ο Βούλγαρο Πρέσβη , Ντίμιταρ Τζάντσεφ, στο πρακτορείο DPA.

Αν ψάξουν την ιστορία θα βρουν ότι ήρθαν πολλούς αιώνες μετά τον Αλέξανδρο

Θα προσθέσει εν κατακλείδι:

«Διότι αν συνεχίσουν να κοιτάζουν στο παρελθόν, το μόνο ιστορικό γεγονός που θα βρουν είναι η βουλγαρική ταυτότητα του νοτιοσλαβικού πληθυσμού της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας. Επίσης, θα αναφανεί το αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός ότι οι Σλάβοι ήρθαν στην περιοχή πολλούς αιώνες μετά το Μέγα Αλέξανδρο. Η ζωή μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο όταν κοιτάζουμε προς τα εμπρός και όχι στραμμένοι προς τα πίσω», είπε ο Βούλγαρος Πρέσβης, σύμφωνα με δημοσίευμα του βουλγαρικού πρακτορείου Fokus.

πηγη ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ