Μανιακός σκοτώνει μετανάστες στην Σουηδία

Η σουηδική αστυνομία συνδέει επιθέσεις κατά μεταναστών με μανιακό δολοφόνο. Ανήσυχοι από την εξέλιξη είναι οι
1'

Η σουηδική αστυνομία συνδέει επιθέσεις κατά μεταναστών με μανιακό δολοφόνο. Ανήσυχοι από την εξέλιξη είναι οι κάτοικοι και οι μειονότητες του Μάλμε, της σουηδικής πόλης που σημειώθηκαν τα ρατσιστικά κρούσματα.

Σύμφωνα με τους Τάιμς, μια νέα γυναίκα σκοτώθηκε και οκτώ άτομα τραυματίστηκαν σε 15 επιθέσεις που σημειώθηκαν πέρυσι. Το θύμα της περυσινής επίθεσης ήταν η 20χρονη φοιτήτρια Τρεζ Ουέστ Πέρσον, που καθόταν σε ένα αυτοκίνητο μαζί με ένα μελαψό φίλο της. «Την εκτέλεσαν», λέει ο πατέρας της, ο Τζίμι Πέρσον.

Η ανησυχία είναι τόσο μεγάλη, ώστε η αστυνομία έκρινε σκόπιμο να προειδοποιήσει ρητά τους κατοίκους της πόλης. «Όποιος έχει μελαψό δέρμα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός», τόνισε ο εκπρόσωπος Λαρς-Χάακαν Λίντχολμ. «Τα άτομα που βρίσκονται στην κατηγορία υψηλού κινδύνου, δηλαδή οι έγχρωμοι, θα πρέπει να αποφεύγουν τις μοναχικές τοποθεσίες, όπως είναι οι στάσεις των λεωφορείων τη νύχτα».

Η αστυνομία δεν αποκαλύπτει ποιες από τις επιθέσεις έχουν ρατσιστικό χαρακτήρα. Η ανακοίνωσή της, πάντως, έγινε μετά τον πυροβολισμό στην πλάτη δύο ανδρών που ανήκουν σε εθνική μειονότητα.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι οι επιθέσεις συνδέονται με την άνοδο της ακροδεξιάς, η οποία στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα, το ακροδεξιό Κόμμα των Δημοκρατών, κέρδισε τις πρώτες έδρες.