Mπερλουσκόνι:Η χώρα πρέπει να ξεπεράσει την κρίση που «της επιβλήθηκε»

Ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροδεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανέβασε και πάλι τους τόνους μιλώντας για το οικονομικό μέλλον της χώρας του και στις δεσμεύσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Mπερλουσκόνι:Η χώρα πρέπει να ξεπεράσει την κρίση που «της επιβλήθηκε»
1'


«Είναι ζωτικής σημασίας να καταφέρουμε να αποφύγουμε την αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 22% που έχει προγραμματισθεί για τον Ιούλιο. Ας ξεπεράσουμε το όριο του 3% στο έλλειμμα, έτσι κι αλλιώς η Ευρώπη θα μας διώξει», δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) κατά την διάρκεια εγκαινίων οίκου ευγηρίας στην βόρειο Ιταλία.

«Η κυβέρνηση μας από ό,τι έχει διαρρεύσει, αναζητεί με κάθε τρόπο 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για το 1% του προϋπολογισμού της χώρας κι είναι απαράδεκτο να μην μπορούν να εξευρεθούν τα χρήματα αυτά», είπε ο Μπερλουσκόνι.

Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε και πάλι από τον νυν επικεφαλής της κυβέρνησης συμμαχίας της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα «να πάει στις Βρυξέλλες και να πει στους ιθύνοντες της Ένωσης ότι η Ιταλία βρίσκεται σε δεινή κατάσταση λόγω της λιτότητας που της επιβλήθηκε», προσθέτοντας ότι «αυτό σημαίνει ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας και το όριο του 3%, που έχει οριστεί για την σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ πρέπει να ξεχασθούν οριστικά».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή