Η Παγκόσμια Τράπεζα εξετάζει μια νέα συμφωνία με τη Σερβία

Η Παγκόσμια Τράπεζα εξετάζει την πιθανότητα μιας νέας οικονομικής συμφωνίας με τη Σερβία, ύψους 200 εκ. δολαρίων για το 2013 και αντίστοιχου ποσού για το 2014, με στόχο τη στήριξη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που υλοποιεί η σερβική κυβέρνηση, δήλωσε ο διευθυντής του οργανισμού στο Βελιγράδι, Λουπ Μπρέφορτ.
1'

Έπειτα από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών της Σερβίας, ο κ. Μπρέφορτ δήλωσε ότι, η Παγκόσμια Τράπεζα θα συνεχίσει τις διαδικασίες για τη χορήγηση του δανείου.

Εξήγησε δε, ότι, τα πρώτα "βήματα" είναι η στήριξη αυτής της διαδικασίας από τη διοίκηση της Παγκόσμιας Τράπεζας και η έγκριση της από τα συμβούλια του οργανισμού.

Η Παγκόσμια Τράπεζα θα διεξάγει ανεξάρτητη ανάλυση για την μακροοικονομική κατάσταση στη Σερβία και εάν είναι ευνοϊκή, τότε θα είναι σε θέση να προχωρήσει στη διαδικασία του δανείου, ανέφερε.

Εξάλλου, ο κ. Μπρέφορτ και η περιφερειακή συντονίστρια της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη Έλεν Γκόλντσταϊν συζήτησαν τις ευκαιρίες για τη νέα οικονομική συμφωνία με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών της Σερβίας Μλάτζαν Ντίνκιτς.

Στη διάρκεια της συνάντησης, τα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας υπογράμμισαν ότι ο διεθνής οργανισμός στηρίζει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη Σερβία και όλα τα οικονομικά μέτρα που ελήφθησαν για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα.

Ο κ. Μπρέφορτ τόνισε πως η Παγκόσμια Τράπεζα καλωσορίζει την υιοθέτηση του κυβερνητικού σχεδιασμού δράσης για την αναδιάρθρωση πρώην κρατικών εταιρειών.