Συρία: Στην επαρχία Ντεράα «εισήλθε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης»

Ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης, Άχμαντ Τζάρμπα, μετέβη την Πέμπτη στην επαρχία Ντεράα, στη νότια Συρία, με αφορμή την γιορτή του Έιντ Αλ Φιτρ, η οποία σηματοδοτεί το τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανίου, δήλωσε αντιπολιτευόμενος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Συρία: Στην επαρχία Ντεράα «εισήλθε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης»
1'

«Ο Τζάρμπα παρέστη στην προσευχή του Έιντ στην εξοχή της Ντεράα και πραγματοποίησε μια περιοδεία μαζί με τον συνταγματάρχη Άχμαντ Φαχντ αλ Νέχμ, ο οποίος ηγείται του Στρατιωτικού Συμβουλίου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στην Ντεράα», δήλωσε αξιωματούχος του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Μετά τον διορισμό του στις αρχές Ιουλίου ως προέδρου της συμμαχίας, ο κ. Τζάρμπα έχει μεταβεί επίσης στις περιοχές τις οποίες ελέγχουν οι αντάρτες στην βόρεια Συρία, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

«Η επίσκεψη δείχνει ότι η Συρία σε μεγάλη έκταση από τον βορρά ως τον νότο ελέγχεται από την αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

Κατά την επίσκεψή του στην επαρχία Ντεράα, όπου οι αντάρτες έχουν καταφέρει σημαντικές νίκες επί των κυβερνητικών δυνάμεων, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης επισκέφθηκε σχολεία τα οποία χρησιμοποιούνται ως καταφύγια για τους πρόσφυγες.

Διαβάστε επίσης:

Η CIA φοβάται πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ Άσαντ

Η Δαμασκός διαψεύδει την επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του Άσαντ

Σαουδική Αραβία: Προτείνει στη Ρωσία κυριαρχία στο φυσικό αέριο

Συρία: Σώος ο Άσαντ στις εικόνες της συριακής τηλεόρασης

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή