Ερντογάν: Άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Αίγυπτο

Την άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να λάβει μέτρα μετά τη «σφαγή» στην Αίγυπτο, όπως χαρακτήρισε τα χθεσινά επεισόδια.

Ερντογάν: Άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Αίγυπτο
1'


Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα πως «εκείνοι που παραμένουν σιωπηλοί μπροστά σε αυτή την σφαγή είναι το ίδιο ένοχοι με εκείνους που την διέπραξαν. Το ΣΑ του ΟΗΕ πρέπει να συγκληθεί σύντομα».

Την ίδια ώρα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς την αιγυπτιακή κυβέρνηση και την καταστολή των διαδηλώσεων των οπαδών του Μόρσι.

«Είναι λυπηρό που πολιτικές, εξτρεμιστικές οργανώσεις επιμένουν στην ρητορική της βίας και της υπονόμευσης του δημόσιου συμφέροντος», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των Εμιράτων.

Ανάλογη ήταν η στάση και του Μπαχρέιν που δήλωσε ότι «τα μέτρα, τα οποία ελήφθησαν στην Αίγυπτο για την αποκατάσταση της τάξης ανταποκρίνονται στο αίτημα των πολιτών να έχει το κράτος το δικαίωμα προστασίας τους».

Η άνοδος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο από το 2011 προκάλεσε ανησυχία στα περισσότερα αραβικά κράτη του Κόλπου. Λίγες μέρες μετά την ανατροπή του Μόρσι τον περασμένο μήνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρόσφεραν τρία δισεκατομμύρια δολάρια ως ενίσχυση στην αιγυπτιακή οικονομία.

Τα χθεσινά επεισόδια καταδίκασε το Κατάρ, που υποστήριξε την κυβέρνηση Μόρσι, τονίζοντας ότι ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση της κρίσης στην Αίγυπτο, ενώ η Δανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διακόψει την παροχή βοήθειας προς το Κάιρο.

Διαβάστε επίσης:

Αίγυπτος: Αυξήθηκε ο επίσημος αριθμός των νεκρών

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή