Πρωτιά των ΗΠΑ σε παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου

Λίγους μήνες αφού ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας εκτίμησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι έως το 2017 ο υπ' αριθμόν ένα παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο, η πρόβλεψη φαίνεται πως επαληθεύτηκε ήδη.

Πρωτιά των ΗΠΑ σε παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου
1'

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA), η αμερικανική παραγωγή για το 2013 ξεπερνά αυτήν της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, χάρη στο αμφιλεγόμενο fracking. Τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, τα τελευταία 5 χρόνια η αύξηση της παραγωγής φθάνει το 25%, παρά το γεγονός ότι την ίδια περίοδο ενισχύθηκε και η παραγωγή των ανταγωνιστών.

Παρότι η αμερικανική υπηρεσία δεν δημοσιοποίησε ακριβείς αριθμούς, διάγραμμα στην έκθεσή της δείχνει ότι η συνολική αμερικανική παραγωγή θα μπορούσε φέτος να αγγίξει τα 25 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου αργού πετρελαίου την ημέρα.

Εάν τα στοιχεία επαληθευτούν, θα είναι η πρώτη φορά από το 2002 που οι Ηνωμένες Πολιτείες παράγουν περισσότερο πετρέλαιο από τη Σαουδική Αραβία και η πρώτη φορά από το 1982 που παράγουν περισσότερο φυσικό αέριο από τη Ρωσία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή