Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επιστρέφει στα θρανία

Στα θρανία θα επιστρέψει από τις αρχές Ιανουαρίου ο πρίγκιπας Ουίλιαμ προκειμένου να εκπαιδευτεί στη διαχείριση αγροτικών εκμεταλλεύσεων, στο φημισμένο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τα ανάκτορα του Κένσινγκτον.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επιστρέφει στα θρανία
1'

"Το μάθημα θα βοηθήσει τον Δούκα του Κέμπριτζ να κατανοήσει τα σύγχρονα προβλήματα των αγροτικών επιχειρήσεων και των αγροτικών κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου", ανέφερε η ανακοίνωση.

Τα μαθήματα θα διαρκέσουν δέκα εβδομάδες, από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Ο 31χρονος πρίγκιπας που "ανυπομονεί" να ξεκινήσει τις σπουδές του, θα παρακολουθεί σεμινάρια για 18-20 ώρες την εβδομάδα, θα πρέπει να παραδίδει εργασίες ενώ θα κάνει και εκπαιδευτικές εκδρομές.

Η εκπαίδευση αυτή θα προετοιμάσει τον Ουίλιαμ για τη διαχείριση του Δουκάτου της Κορνουάλης, μια έκταση 530.000 στρεμμάτων από την οποία εξασφαλίζει τα εισοδήματά του ο διάδοχος του θρόνου. Επί του παρόντος τα έσοδα από το Δουκάτο της Κορνουάλης τα απολαμβάνει ο πρίγκιπας Κάρολος, όμως η διαχείριση της έκτασης θα περάσει στον γιο του, τον πρίγκιπια Ουίλιαμ, όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς.

Ο Ουίλιαμ σπούδασε ιστορία τέχνης και γεωγραφία στο πανεπιστήμιο Σεντ Άντριους της Σκωτίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του γνωρίστηκε με τη νυν σύζυγό του, Κέιτ Μίντλετον.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή