Στο πλευρό της ουκρανικής κυβέρνησης η Ρωσία

Υπέρ του «νόμιμου καθεστώτος» στην Ουκρανία εκφράστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Γκριγκόρι Καρασίν, με αφορμή τα βίαια επεισόδια που ταλανίζουν τη χώρα.

Στο πλευρό της ουκρανικής κυβέρνησης η Ρωσία
1'

Κατήγγειλε «ξένες επεμβάσεις» στις υποθέσεις της Ουκρανίας και ταυτόχρονα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίων της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντάς την «ακραία», κατηγορώντας την ότι «παραβιάζει το σύνταγμα».

«Το νόμιμο καθεστώς στην Ουκρανία προσκρούει σε ξένες επεμβάσεις», δήλωσε ο υφυπουργών Εξωτερικών Γκριγκόρι Καρασίν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax. «Το ακραίο τμήμα της αντιπολίτευσης παραβιάζει προσβλητικά το σύνταγμα της χώρας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ανησυχεί» η Πολωνία…

OUKRANIA EPEISODIA 777777BB

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας κάλεσε σήμερα τον ουκρανό πρεσβευτή στη Βαρσοβία για να του εκφράσει την ανησυχία του για την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Κίεβο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η Καταρζίνα Πελτσίνσκα-Νάλετς, υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, δήλωσε στον ουκρανό πρεσβευτή ότι νιώθει «βαθιά ανησυχία» για τους νέους νόμους που ψηφίστηκαν στην Ουκρανία και οι οποίοι περιορίζουν τα δικαιώματα των διαδηλωτών, ενώ πρόσθεσε ότι η αναζωπύρωση της βίας αυτή την εβδομάδα ενδέχεται να συνδέεται με αυτούς, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποιεί την Ουκρανία για τα επεισόδια

Ουκρανία: Φόβοι και για δεύτερο νεκρό από τα επεισόδια

Ουκρανία: Νεκρός διαδηλωτής σε επεισόδια με την αστυνομία (video)

Για τρίτη μέρα επεισόδια στο Κίεβο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή