Υεμένη: 13 τραυματίες από την έκρηξη σε λεωφορείο με στρατιώτες

Μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε στρατιωτικό λεωφορείο εξερράγη σήμερα στη Σαναά με αποτέλεσμα να τραυματισθουν 13 στρατιωτικοί, την επομένη μιας σειράς εκρήξεων που είχαν σημειωθεί στην πρωτεύουσα της Υεμένης, ανακοίνωσε στρατιωτική πηγή.
1'


Η βόμβα εξερράγη ενώ το λεωφορείο, το οποίο μετέφερε αξιωματικούς και στρατιώτες, διερχόταν από τη συνοικία Νταρ Σαλάμ, στο νότο της Σαναά, σύμφωνα με την πηγή αυτή. Η κατάσταση τεσσάρων από τους τραυματίες χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε ενώ μια σειρά εκρήξεων είχαν συγκλονίσει τη νύκτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα συνοικίες τις Σαναά. Σύμφωνα με τις αρχές, οφείλονταν σε ρουκέτες που είχαν εκτοξευθεί από μια ζώνη όπου ζουν φυλές, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας.

Οι επιθέσεις εναντίον των στρατιωτικών έχουν πολλαπλασιασθεί από τότε που στην Υεμένη έχει ξεκινήσει μια ευαίσθητη μετάβαση, μετά την αποχώρηση, υπό την πίεση του λαού, του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, πριν από δύο χρόνια.

Οι επιθέσεις αυτές αποδίδονται εν γένει στην αλ-Κάιντα, ο κλάδος της οποίας στην Υεμένη είναι ένας από τους πιο δραστήριους του τρομοκρατικού δικτύου παγκοσμίως.