Μέρκελ: Ενίσχυση της γαλλογερμανικής συνεργασίας στην άμυνα

Τη βούληση της Γερμανίας να ενισχύσει τη συνεργασία της με τη Γαλλία στον αμυντικό τομέα, ιδιαίτερα στην Αφρική, υπογράμμισε η Άγκελα Μέρκελ, λίγες ημέρες πριν το συμβούλιο γάλλων και γερμανών υπουργών, την ερχόμενη Τετάρτη.
1'

«Συμφώνησα με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ πως επιθυμούμε να επωφεληθούμε από αυτό το συμβούλιο γαλλο-γερμανών υπουργών προκειμένου να μιλήσουμε για νέα κοινά πρότζεκτ (...) κυρίως στον τομέα της ασφάλειας, ιδιαίτερα στην Αφρική», ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος προτού μεταβεί στο Παρίσι με το σύνολο της κυβέρνησής της.


«Περισσότερες συγκλίσεις είναι δυνατές», κυρίως στη στρατιωτική συνεργασία στο Μάλι και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, πρόσθεσε η κ. Μέρκελ στο εβδομαδιαίο μήνυμά της.

Ο γερμανικός στρατός συμμετέχει σε μια αποστολή εκπαίδευσης των στρατιωτών του Μάλι, την οποία έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Βερολίνο αποφάσισε στις αρχές του μήνα να αυξήσει από 180 σε 250 τον αριθμό των στρατιωτών του στη χώρα.

Η Μπούντεσβερ θα παράσχει επίσης ένα ιατρικό Airbus στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία σε υποστήριξη της γαλλικής στρατιωτικής αποστολής Sangaris.