Υεμένη: Νέα πυρά της αστυνομίας κατά διαδηλωτών

Πυρ άνοιξαν σήμερα άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και ένοπλοι με πολιτικά στη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη Ταΐζ της Υεμένης, νοτίως της...
1'

Πυρ άνοιξαν σήμερα άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και ένοπλοι με πολιτικά στη διάρκεια διαδήλωσης στην πόλη Ταΐζ της Υεμένης, νοτίως της πρωτεύουσας Σαναά, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πολλοί διαδηλωτές τραυματίσθηκαν, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα από ιατρικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι εκατοντάδες άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας επιτέθηκαν εναντίον δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών και τόνισαν ότι άνδρες που πιστεύεται ότι ήταν αστυνομικοί με πολιτικά κρατούσαν ρόπαλα και στιλέτα. Οι διαδηλωτές απάντησαν εκτοξεύοντας πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

"Η πολιτική μετάβαση πρέπει ν΄αρχίσει τώρα, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, καθώς η Ευρωπαϊκή Ενωση εντείνει τις πιέσεις προς τον πρόεδρο της Υεμένης Αλι Αμπντάλα Σάλεχ να παραιτηθεί.

"Αντίθετα με προηγούμενες δεσμεύσεις, δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ελευθερία της έκφρασης ή για την ασφάλεια των ειρηνικών διαδηλώσεων", υπογράμμισε η Αστον εκφράζοντας τη "βαθειά ανησυχία της για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων".

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας επανέλαβε την έκκληση για μια "μεθοδική πολιτική μετάβαση χωρίς καθυστέρηση ώστε να επιλυθεί η σημερινή κρίση και ν΄ανοίξει ο δρόμος για μεταρρυθμίσεις".

"Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλα προσωπικά την περασμένη εβδομάδα στον πρόεδρο. Η μετάβαση πρέπει ν΄αρχίσει τώρα", τόνισε η Αστον.