ΥΠΕΞ Αυστρίας: Kανείς μας δεν θέλει πόλεμο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, σε σημερινές δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια απειλή επιβολής κυρώσεων από πάρα πολλές πλευρές, ωστόσο ο ίδιος είναι της γνώμης ότι θα πρέπει τώρα να δοθεί ακόμη μία ευκαιρία στο διάλογο.
ΥΠΕΞ Αυστρίας: Kανείς μας δεν θέλει πόλεμο
1'

Πρόσθεσε ότι αυτό το έργο πρέπει να το αναλάβουν διεθνείς οργανισμοί όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στους οποίους συμμετέχει η Ρωσία.

Ο αρχηγός της αυστριακής διπλωματίας χαρακτήρισε ως "επικίνδυνη προς ανάφλεξη και δραματική" την κατάσταση στην Ουκρανία και εξέφρασε την ελπίδα η Ρωσία να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και να καταβάλει προσπάθειες για μια ειρηνική λύση, καθώς "κανείς μας δεν θέλει πόλεμο".

Οπως σημείωσε ο ίδιος, η Ευρωπαική Ενωση καταδίκασε σαφώς τη στάση της Ρωσίας, ωστόσο δεν υπάρχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες και μια στρατιωτική απάντηση θα ήταν λάθος, διότι η ΕΕ είναι ένας οργανισμός της ειρήνης.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, ανακοινώνοντας στη συνέντευξή του πως, εξαιτίας της παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου εκ μέρους της Ρωσίας, η χώρα του, ως προεδρεύουσα εφέτος του Συμβουλίου της Ευρώπης, έχει συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο του, διαμήνυσε πως "ο Ψυχρός Πόλεμος" πρέπει να παραμείνει εκεί που είναι η θέση του, δηλαδή στα βιβλία της ιστορίας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
20:10ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Χαλκίδα