Με σύμμαχο τον καιρό θα διεξαχθούν οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό
Τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένουν οι εναέριες μονάδες έρευνας που αναζητούν το εξαφανισμένο αεροπλάνο της Malaysia Airlines στον νότιο Ινδικό Ωκεανό. «Οι καιρικές συνθήκες ήταν τέτοιες που δεν ήμασταν σε θέση να έχουμε καλη ορατότητα», ανέφερε ο υποσμηναγός Κρις Μπίρερ της Βασιλικής Αυστραλιανής Πολεμικής Αεροπορίας (RAAF) μετά την επιστροφή της αποστολής του την Πέμπτη το βράδυ.
Σύμφωνα όμως με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Αυστραλίας ο καιρός βελτιώνεται και αυτό θα διευκολύνει την έρευνα που συνεχίζεται ήδη την Παρασκευή. «Το ψυχρό μέτωπο που οδήγησε σε χαμηλή νέφωση και ψιλόβροχο που επηρεάζουν την ορατότητα, υποχωρεί» αναφέρουν οι μετεωρολόγοι. «Οι άνεμοι που ήταν στους 15-20 κόμβους επίσης θα πέσουν. Οι καιρικές συνθήκες στο σύνολό τους θα βελτιωθούν αργά σήμερα (Παρασκευή) βοηθώντας τις επιχειρήσεις έρευνας» καταλήγει η μετεωρολογική υπηρεσία.
Η Αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA), η οποία ηγείται των επιχειρήσεων έρευνας στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε ότι τέσσερα αεροπλάνα θα πετάξουν και πάλι την Παρασκευή για να προσπαθήσουν να βρουν τα δύο αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί δορυφορικά. «Η έρευνα με τα τέσσερα στρατιωτικά αεροσκάφη, γίνεται σε μια έκταση περίπου 23.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στα νότιο - δυτικά του Περθ» ανέφερε η AMSA την Παρασκευή.
Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Ζινπίνγκ ενημερώνοντας τον για τις τελευταίες προσπάθειες στην αναζήτηση της πτήσης MH370, της Malaysia Airlines.
Οι δορυφόροι ανίχνευσαν δύο "αντικείμενα " στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες άκαρπων ερευνών. Αυτά τα δύο αντικείμενα, ένα εκ των οποίων είναι περίπου 24 μέτρα μήκος, θεωρούνται από την Αυστραλία και τη Μαλαισία αξιόπιστα δείγματα της αναζήτησης του Boeing 777 που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου και ενώ μετέφερε 239 επιβάτες και πλήρωμα.
Διαβάστε επίσης:
Η μυστηριώδης εξαφάνιση του Boeing και το σενάριο για βιολογική απειλή