Μέρκελ: Βραδεία η πρόοδος στην Ουκρανία

Βραδεία χαρακτήρισε την πρόοδο στην Ουκρανία η Άνγκελα Μέρκελ, απειλώντας με νέες κυρώσεις τη Ρωσία.

Μέρκελ: Βραδεία η πρόοδος στην Ουκρανία
1'

Παράλληλα, μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο, η καγκελάριος της Γερμανίας, τόνισε ότι η κυβέρνηση στο Ιράκ δεν κατάφερε στη διάρκεια ετών να εντάξει τις απόψεις το όλων των ομάδων της χώρας και τώρα πρέπει να πιεστεί προκειμένου να πράξει.

«Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση στο Ιράκ που να αγκαλιάζει όλα τα μέρη του πληθυσμού», δήλωσε η Μέρκελ. «Επί χρόνια αυτό δε συνέβη και, συνεπώς, η πίεση πρέπει αυξηθεί προς αυτή την κατεύθυνση».

Αναφερόμενη στην ουκρανική κρίση, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας μπορεί να τεθούν εκ νέου στο τραπέζι, αν δεν επιταχυνθεί η πρόοδος στη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Η Μέρκελ χαιρέτισε ακόμα την έκκληση του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο για μονομερή κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση με τους φιλορώσους αντάρτες, ενώ δήλωσε ότι η απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να αποποιηθεί του δικαιώματός του να παρέμβει ήταν «σημαντική από ψυχολογικής άποψης».

Παρόλα αυτά, στην ομιλία της στο κοινοβούλιο τόνισε ότι από τη στιγμή που ακόμα καταγράφονται θάνατοι Ουκρανών στρατιωτών, παρά την εκεχειρία: «Η πρόοδος είναι βραδεία ... Οι διπλωματικές λύσεις πάντα προτιμώνται, αν τίποτε άλλο δεν λειτουργεί, οι κυρώσεις μπορεί να τεθούν εκ νέου στην ημερήσια διάταξη».

Διαβάστε ακόμα:

Φλόριντα: Έκανε μπάνιο, έφαγε και κοιμήθηκε. Σε ξένο σπίτι! (photo)

Μάντσεστερ: Βούτηξε από τα 15 μέτρα για να δροσιστεί! (video)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή