Προεδρικές εκλογές Τουρκία - Ερντογάν: Ο λαός έδειξε τη βούλησή του

Τη βούλησή του έδειξε ο λαός της Τουρκίας στις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απέφυγε να πει ότι είναι ο νικητής της διαδικασίας (παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα ΜΜΕ τις κέρδισε από τον πρώτο γύρο), αναγγέλλοντας ωστόσο πως θα πραγματοποιήσει ομιλία αργότερα εντός της ημέρας.
1'

«Ελπίζω ότι ο διαιτητής θα σφυρίξει τη λήξη, πάντως οι κερκίδες πήραν την απόφασή τους. Ο λαός έδειξε ποια είναι η βούλησή του», είπε ο Ερντογάν σε πλήθη υποστηρικτών του σε συνεδριακό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη, από όπου αναμένεται να μεταβεί αεροπορικώς στην πρωτεύουσα, την Άγκυρα.

«Τη στιγμή που το αποτέλεσμα θα φθάσει στο 100%, θα μπορέσουμε να βγούμε στο μπαλκόνι των κεντρικών γραφείων (του κόμματός) μας», δήλωσε ο ηγέτης του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK).

Η ομιλία του Ερντογάν αναμένεται να γίνει μετά τις 22:30 (ώρα Ελλάδας).

Το κρατικό πάντως τηλεοπτικό δίκτυο TRT μετέδωσε ότι με βάση τις προβλέψεις του, ο Ερντογάν είναι ο πρώτος πρόεδρος της Τουρκίας που εξελέγη από τον λαό της χώρας.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο νυν πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 52,1% των ψήφων με το 97,9% των ψηφοδελτίων να έχει πλέον καταμετρηθεί.
Την ίδια πληροφορία επικαλέστηκε ο αντιπρόεδρος του AK, ο Μουστάφα Σεντόπ.

Τα επίσημα τελικά αποτελέσματα δεν αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα νωρίτερα από αύριο.

Διαβάστε ακόμα:

Σμύρνη: Ξεβράστηκε δελφίνι με δύο κεφάλια! (photo)

ΗΠΑ: Ζούσε με το πτώμα του συζύγου της, ταΐζοντάς το στα πουλιά!

Σ. Αραβία: Δε φαντάζεστε τι προκαλούσε τόσο συχνές αιμορραγίες στη μύτη του! (photo)