Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός της χώρας προειδοποιεί για τις κυρώσεις της Ε.Ε. στη Ρωσία

Επικριτικός απέναντι στη Ε.Ε. για τις κυρώσεις που έβαλε στη Ρωσία εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, αφού θεωρεί πως θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην Ευρωπαϊκή Οικονομία.

Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός της χώρας προειδοποιεί για τις κυρώσεις της Ε.Ε. στη Ρωσία
1'

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, διερωτήθηκε ανοιχτά «Γιατί έπρεπε να θέσουμε σε κίνδυνο την οικονομία της ΕΕ η οποία μόλις αρχίζει να αναπτύσσεται».

Στη συνέχεια, ο Φίτσο τόνισε: «Εάν υπάρχει μια κατάσταση κρίσης, πρέπει να επιλυθεί με άλλα μέσα, όχι με ανούσιες κυρώσεις. Ποιος ωφελείται από την συρρίκνωση της οικονομίας της ΕΕ, τη δημιουργία προβλημάτων για την οικονομία της Ρωσίας και με την Ουκρανία από οικονομικής άποψης να έχει γονατίσει;»

Ο ίδιος τόνισε την αναγκαιότητα προετοιμασίας της χώρας του σε περίπτωση που η Ρωσία αποφασίσει να διακόψει τη ροή φυσικού αερίου η οποία περνάει από την Ουκρανία.

Η Μόσχα διέκοψε την ροή του φυσικού αερίου προς το Κίεβο την 16η Ιουνίου, εξαιτίας μιας διένεξης των δύο κρατών λόγω ανείσπρακτων οφειλών της ουκρανικής πλευράς, αλλά μέχρι στιγμής συνεχίζει να διοχετεύει αέριο στο δίκτυο το οποίο περνάει από την ουκρανική επικράτεια για να προμηθεύει τους πελάτες της.

Τα κράτη της Ευρώπης αγοράζουν περίπου το ένα τρίτο των προμηθειών τους σε αέριο από τη Ρωσία. Περίπου το 40% της ποσότητας αυτής διακινείται μέσω του δικτύου αγωγών που περνάει από την Ουκρανία και τη Σλοβακία.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο: Παραλίγο αεροπορική τραγωδία επειδή ξεκόλλησε το προσθετικό χέρι του πιλότου

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή