Στο Σημείο Μηδέν σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συναντήσει σήμερα στο Σημείο Μηδέν στη Νέα Υόρκη συγγενείς των θυμάτων των τρομοκρατικών...
1'

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συναντήσει σήμερα στο Σημείο Μηδέν στη Νέα Υόρκη συγγενείς των θυμάτων των τρομοκρατικών χτυπημάτων της 11ης Σεπτεμβρίου. Στη διάρκεια αυτής της συμβολικής επίσκεψης ο Ομπάμα θα καταθέσει στεφάνι στο σημείο που βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι του World Trade Center.

Τέσσερις ημέρες μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν σε αμερικανική επιχείρηση στο Πακιστάν, η ιδέα της σημερινής επίσκεψης του αμερικανού προέδρου είναι να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Χαρακτηρίζοντας τον θάνατο του αρχηγού της αλ Κάιντα ως "μια σημαντική στιγμή που απελευθέρωσε τον αμερικανικό λαό"¨, τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα επιθυμεί "να χαιρετίσει το πνεύμα ενότητας που επικρατεί στην Αμερική μετά τις τρομερές επιθέσεις".

Ο Μπαράκ Ομπάμα θέλει να συναντηθεί με τους συγγενείς των θυμάτων και τους διασώστες "κεκλεισμένων των θυρών", πρόσθεσε ο ίδιος. Καμιά ομιλία δεν θα εκφωνηθεί από το Σημείο Μηδέν, επισήμανε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Λευκός Οίκος θέλει να αποφύγει κάθε εκδήλωση θριάμβου μετά τον θάνατο του μπιν Λάντεν. Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως δεν θα δημοσιοποιηθεί καμιά φωτογραφία της σορού του αρχηγού της Αλ Κάιντα, εκτιμώντας πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε "κίνδυνο για την ασφάλεια" των Ηνωμένων Πολιτειών.