Λαβρόφ: Τίποτα ταπεινωτικό στην παρέλαση Ουκρανών αιχμάλωτων πολέμου

«Τίποτα ταπεινωτικό» δεν είχε η παρέλαση των Ουκρανών αιχμάλωτων πολέμου στο κέντρο του Ντονέτσκ, την οποία οργάνωσαν και παρουσίασαν φιλορώσοι αντάρτες στο προπύργιό τους, Σύμφωνα με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.
Λαβρόφ: Τίποτα ταπεινωτικό στην παρέλαση Ουκρανών αιχμάλωτων πολέμου
1'

«Είδα μια φωτογραφία της παρέλασης. Δεν είδα τίποτε που να μπορεί να θεωρηθεί ταπεινωτικό», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου.

Χθες (24/8) φιλορώσοι αντάρτες οργάνωσαν παρέλαση στο κέντρο του προπυργίου τους, αναγκάζοντας δεκάδες Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου να λάβουν μέρος σε αυτήν, ενώ η υπόλοιπη χώρα τιμούσε τη γιορτή της Ανεξαρτησίας.

«Όσον αφορά στην εξευτελιστική μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου, ας αφήσουμε τους δικηγόρους να ασχοληθούν με αυτό», δήλωσε ο Λαβρόφ ο οποίος στη συνέχεια κατηγόρησε την ουκρανική εθνοφρουρά για διάπραξη «ωμών εγκλημάτων πολέμου», σε βάρος του άμαχου πληθυσμού.

Η Ρωσία κατηγορεί τακτικά το Κίεβο ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου, κυρίως με τους «τυφλούς» βομβαρδισμούς του σε κατοικημένες περιοχές από την έναρξη της αιματηρής σύγκρουσης, η οποία αριθμεί ήδη περισσότερους από 2.200 νεκρούς στην ανατολική Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, στο Βερολίνο, η Γερμανία καταδίκασε την παρέλαση Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου στο κέντρο του Ντονέτσκ, χαρακτηρίζοντάς την «πολύ πιθανό έγκλημα πολέμου», υποστήριξε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Είναι πολύ πιθανό», δήλωσε ο Μάρτιν Σέφερ σε συνέντευξη Τύπου ερωτηθείς αν αυτό ήταν έγκλημα πολέμου. «Είναι εντελώς δυσάρεστο και αυτό απλά δεν γίνεται», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα:

Ουκρανία: Φιλορώσοι υποχρέωσαν αιχμαλώτους πολέμου να παρελάσουν (vids)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή