«Ένοχος» δήλωσε ο γιος του κιθαρίστα των Pink Floyd

Στη φυλακή κινδυνεύει να βρεθεί ο γιος του Ντέιβιντ Γκίλμορ, του διάσημου κιθαρίστα των Pink Floyd...
2'

Στη φυλακή κινδυνεύει να βρεθεί ο γιος του Ντέιβιντ Γκίλμορ, του διάσημου κιθαρίστα των Pink Floyd, καθώς παραδέχτηκε ότι προέβη σε βιαιότητες στη διάρκεια της μεγάλης φοιτητικής διαδήλωσης στο Λονδίνο, πριν από πέντε μήνες, ενάντια στον τριπλασιασμό των διδάκτρων των πανεπιστημίων.

Ο Τσάρλι Γκίλμορ, 21 ετών, κατηγορείται για μια σειρά από αδικήματα στη διαδήλωση του περασμένου Δεκεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας φωτογραφήθηκε να κρέμεται από μια σημαία στο κεντρικό ηρώο πολέμου του Λονδίνου.

Το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο με εγγύηση μέχρι τον Ιούλιο, ώστε να ολοκληρώσει τις εξετάσεις του στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Όμως, η υπόθεση δεν έχει κλείσει.

Ο νεαρός Γκίλμορ έχει αποδεχτεί την ενοχή του, όμως δεν έχει αναφερθεί σε συγκεκριμένες πράξεις. Θα πρέπει να διευκρινίσει αν παραδέχεται ότι πήδηξε στο καπό ενός αυτοκινήτου που μετέφερε προσωπικό προστασίας μελών της βασιλικής οικογένειας, που συνόδευε τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα στο θέατρο.

Επίσης, κατηγορείται για το σπάσιμο μιας βιτρίνας καταστήματος και για τη ρίψη ενός κάδου απορριμμάτων στη βασιλική αυτοκινητοπομπή. Ο κάδος δεν έπεσε πάνω στο βασιλικό ζεύγος, αλλά χτύπησε ένα άλλο αυτοκίνητο, όπως έχει αναφερθεί.

Ο Τσάρλι Γκίλμορ ζήτησε συγγνώμη την επόμενη ημέρα των διαδηλώσεων, χαρακτηρίζοντας τις πράξεις του ως μια «στιγμή ηλιθιότητας», και προσθέτοντας ότι δεν συνειδητοποίησε ότι το μνημείο τιμά τη μνήμη των νεκρών της Βρετανίας στον πόλεμο.

Ο βιολογικός πατέρας του Γκίλμορ είναι ο ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Χίθκοουτ Ουίλιαμς, αλλά υιοθετήθηκε από τον ροκ σταρ των Pink Floyd, όταν η μητέρα του, συγγραφέας και δημοσιογράφος Πόλι Σάμσον, ξαναπαντρεύτηκε.