Ουκρανία: 87 νεκροί στη μάχη του Ιλοβάισκ

Τουλάχιστον 87 Ουκρανοί εθελοντές και στρατιώτες σκοτώθηκαν στη μάχη του Ιλοβάισκ, όπου παρέμειναν περικυκλωμένοι επί περίπου μία εβδομάδα.
1'

«Τις δύο τελευταίες ημέρες έφτασαν στο νεκροτομείο τα πτώματα 87 ανθρώπων που σκοτώθηκαν κοντά στο Ιλοβάισκ. Οι περισσότεροι ανήκαν σε μονάδες εθελοντών», δήλωσε ο Μιχαΐλο Λογκβίνοφ, στρατιωτικός αξιωματούχος της περιοχής του Ζαπορίζια που γειτονεύει με το Ντονέτσκ.

Το Ιλοβάισκ, που απέχει 20 χιλιομέτρα από το Ντονέτσκ, το προπύργιο των αυτονομιστών, πολιορκήθηκε για περισσότερο από μία εβδομάδα από τους φιλορώσους αντάρτες, χωρίς να δεχτεί ενισχύσεις. Το γεγονός αυτό προκάλεσε σάλο και στο Κίεβο πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από το προεδρικό μέγαρο απαιτώντας την αποστολή ενισχύσεων.

Ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου, Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, έκανε λόγο στις αρχές της εβδομάδας για μεγάλο αριθμό νεκρών στη μάχη αυτή. Μέχρι σήμερα όμως δεν είχε ανακοινωθεί κανένας επίσημος απολογισμός για τα θύματα του Ιλοβάισκ.

Εκπρόσωποι των μονάδων των εθελοντών που πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών στρατιωτών κατήγγειλαν επίσης στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης την "κρίσιμη κατάσταση" στην κοινότητα αυτή.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογράφος ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων σκοτώθηκε στην Ουκρανία