Τουρκία: Συνέχεια στις διαδηλώσεις – Δύο ακόμη νεκροί

Και το βράδυ της Παρασκευής (10/10) συνεχίστηκαν οι φιλοκουρδικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Τουρκία, πέντε ημέρες μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 άνθρωποι και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.
1'

Στο Ντιγιάρμπακιρ, την άτυπη «πρωτεύουσα» των Κούρδων της χώρας, μικρές ομάδες διαδηλωτών κατέβηκαν στους δρόμους, χωρίς όμως να σημειωθούν σημαντικά επεισόδια, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Συγκρούσεις αναφέρθηκαν και στη συνοικία Οκμεϊντάνι της Κωνσταντινούπολης, όπου η αστυνομία προχώρησε σε πολλές συλλήψεις.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 360 τραυματίστηκαν, ενώ περισσότεροι από 1.000 συνελήφθησαν στα επεισόδια των προηγούμενων ημερών, κυρίως στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας. Σήμερα, Σάββατο, τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πέθαναν άλλοι δύο διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν τραυματιστεί σοβαρά στο Ντιγιάρμπακιρ και το Βαν, κάτι που δεν έχει ωστόσο επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής από επίσημη πηγή.

Σημειώνεται πάντως ότι το φιλοκουρδικό κόμμα HDP κάλεσε την Παρασκευή τους υποστηρικτές του «να αποφύγουν τη βία (...) ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση».

Διαβάστε ακόμα:

Βουλγαρία: Ανακάλυψαν τάφο… βρικόλακα σε αρχαία θρακική πόλη (pic)!

ΗΠΑ: Ηθοποιός ισχυρίζεται ότι έχει μικροτσίπ στο κεφάλι της!

ΗΠΑ: 3χρονος κατασπαράχτηκε από ιαγουάρους σε ζωολογικό κήπο! (vid+pics)

ΗΠΑ: Αγνοείται ηθοποιός του Ταραντίνο και συμπρωταγωνίστρια της Στριπ