Λουκασένκο: «Πολιτικές πιέσεις μας απέκλεισαν από τη Eurovision»

Στη Eurovision αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας...

1'

Στη Eurovision αναφέρθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, και συγκεκριμένα στον «άδικο» αποκλεισμό του τραγουδιού της χώρας του, ως αποτέλεσμα πιέσεων από τη Δύση.

«Όλα ήταν τέλεια: η σκηνική παρουσία, το πρόσωπο, το τραγούδι. Τραγούδησε (η εκπρόσωπος της χώρας) έναν ύμνο για τη Λευκορωσία. Ποιος όμως θα άφηνε να περάσει (στον τελικό) ένας ύμνος για τη Λευκορωσία; Έτσι, άσκησαν πιέσεις και συνεχίζουν να τις ασκούν», δήλωσε ο Λουκασένκο, αναφερόμενος στις δυτικοευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της προεδρίας.

Τη Λευκορωσία εκπροσώπησε στο διαγωνισμό η 20χρονη Αναστασία Βινίκοβα, που ερμήνευσε ένα ντίσκο τραγούδι, με τίτλο «Αγαπώ τη Λευκορωσία».

Το ρεφρέν του τραγουδιού ήταν μεγαλύτερο από το κουπλέ και επαναλάμβανε «Αγαπώ τη Λευκορωσία, είναι στην καρδιά μου, αγαπώ τη Λευκορωσία, θα είσαι για πάντα η μοναδική μου αγάπη».

Η χώρα διαγωνίστηκε στον ημιτελικό της Πέμπτης και ήταν μεταξύ των εννέα υποψηφίων που δεν πήραν την ψήφο των τηλεθεατών για να συμμετάσχουν στον τελικό του Σαββάτου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή