Ολάντ: Γνωρίζαμε πως υπήρχε κίνδυνος επιθέσεων

Οι γαλλικές αρχές γνώριζαν πως τρομοκρατικές επιθέσεις ήταν πιθανές, ανέφερε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου, μεταξύ κυβερνητικών συνεδριάσεων κρίσης με φόντο την επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης στο Charlie Hebdo.

Ολάντ: Γνωρίζαμε πως υπήρχε κίνδυνος επιθέσεων
1'

Μιλώντας με τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς και τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στο πλευρό του την Παρασκευή, ο Ολάντ υπογράμμισε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους χειρσμούς των υπηρεσιών ασφαλείας. «Γνωρίζαμε ότι υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων» είπε, συμπληρώνοντας πως είχαν αποτραπεί απόπειρες χτυπημάτων.

Τόνισε δε ότι απαιτείται ενότητα: «Έχω εμπιστοσύνη στη χώρα μας, οι δυνατότητές μας είναι μεγαλύτερες όταν είμαστε ενωμένοι» είπε.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε νωρίτερα ότι η χώρα είναι σε πόλεμο «εναντίον της τρομοκρατίας, όχι εναντίον μιας θρησκείας». Νέα μέτρα είναι «αναμφίβολα απαραίτητα για την αντιμετώπιση της απειλής», είπε ο Βάλς.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο γάλλος πρόεδρος είχε υποδεχθεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων και την Μαρίν Λε Πεν του Εθνικού Μετώπου. Την προηγούμενη ημέρα, είχε υποδεχθεί τον αρχηγό του κεντροδεξιού UMP Νικολά Σαρκοζί.

Η Λεπέν είχε διαμαρτυρηθεί για τον αποκλεισμό του κόμματός της από διακομματική συγκέντρωση ενότητας που προγραμματίζεται για την Κυριακή.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
10:42ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ναυτική εβδομάδα Χαλκίδας