Πανηγυρισμοί και τραυματίες στη Βαρκελώνη

Τον τραυματισμό 89 ανθρώπων και τη σύλληψη 84, ανακοίνωσε η αστυνομία της Βαρκελώνης. Οι συλλήψεις και οι...

1'

Τον τραυματισμό 89 ανθρώπων και τη σύλληψη 84, ανακοίνωσε η αστυνομία της Βαρκελώνης. Οι συλλήψεις και οι τραυματισμοί, ήταν αποτέλεσμα επεισοδίων που έλαβαν χώρα στους δρόμους του κέντρου της Βαρκελώνης, ανάμεσα σε οπαδούς της πρωταθλήτριας του Τσάμπιονς Λιγκ Μπαρτσελόνα και δυνάμεις της αστυνομίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 89 τραυματίες οι δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Περίπου 50 χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης τα μεσάνυχτα για να πανηγυρίσουν τον θρίαμβο της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπαρτσελόνα. Αφού πρώτα παρακολούθησαν από γιγαντοοθόνες τον τελικό της διοργάνωσης στην Πλάθα Καταλούνια, κάποιοι εξ αυτών επιτέθηκαν στις δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ οι τελευταίοι απάντηση με χρήση γκλομπ.

Οι περίπου 2 χιλιάδες διαδηλωτές για την οικονομική κρίση που έχουν καταλύσει εδώ και μέρες στην Πλάθα Καταλούνια προσπάθησαν ν' αποφύγουν να εμπλακούν στα επεισόδια απομακρύνοντας τους οπαδούς.

Επιπλέον, συνολικά 37 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί. Ένας εξ αυτών διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αλλά η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή