Σοκ: Αστυνομικός ξυλοκοπεί βάναυσα 9χρονο επειδή δεν είχε… εισιτήριο (video)

Σάλος έχει προκληθεί στη Σουηδία από το βίντεο ντοκουμέντο που εμφανίζει έναν ένστολο να κακοποιεί άγρια ένα μικρό αγόρι, το οποίο είχε επιβιβαστεί στο τρένο δίχως εισιτήριο.

Σοκ: Αστυνομικός ξυλοκοπεί βάναυσα 9χρονο επειδή δεν είχε… εισιτήριο (video)
1'

Ο αστυνομικός έχει ακινητοποιήσει στο πεζοδρόμιο το 9χρονο προσφυγόπουλο από το Μαρόκο και το χτυπά χωρίς οίκτο. Το αγόρι ακούγεται να κλαίει, να ζητά βοήθεια και να προσεύχεται από το φόβο του. Παρότι γύρω είναι συγκεντρωμένοι άνθρωποι, κανείς τους δε σπεύδει για βοήθεια.

"Δεν μπορείτε να φανταστείτε τις κραυγές του αγοριού αυτού που ζητούσε βοήθεια, την προσευχή του και τον ξηρό χτύπο του κρανίου του στο πέτρινο πάτωμα", δήλωνε αργότερα μάρτυρας που δε θέλησε να κατονομαστεί, σε τοπική εφημερίδα.

Το βασανιστήριο του μικρού Μαροκινού έχει προκαλέσει σοκ στη Σουηδία, μια χώρα που φιλοξενεί χιλιάδες προσφυγόπουλα που έχουν φτάσει στη χώρα ασυνόδευτα.

Ο 9χρονος, ο οποίος μετά το επεισόδιο μεταφέρθηκε πίσω στην εστία όπου φιλοξενείτο, εξαφανίστηκε μαζί με ένα 12χρονο αγόρι που πιστεύεται πως είναι ετεροθαλής αδερφός του. Βρέθηκαν λίγες ημέρες αργότερα, στη Δανία, περίπου 200 χιλιόμετρα, δηλαδή, από το Μάλμε.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του οργάνου της τάξης που έχει ήδη τεθεί σε αργία. Η συμπεριφορά του καταδικάστηκε ευρέως σε μια χώρα που όχι μόνο ήταν η πρώτη που κατάργησε τη σωματική τιμωρία αλλά εφαρμόζει και μια από τις πιο γενναιόδωρες πολιτικές παροχής ασύλου στην Ευρώπη.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή