YouTube: Σβήνει τα video της Αλ Κάιντα

Η ιστοσελίδα YouTube ξεκίνησε να αφαιρεί μεγάλο αριθμό βίντεο της Αλ Κάιντα, μετά από αίτημα της...
1'

Η ιστοσελίδα YouTube ξεκίνησε να αφαιρεί μεγάλο αριθμό βίντεο της Αλ Κάιντα, μετά από αίτημα της Βρετανικής κυβέρνησης προς τον Λευκό Οίκο.

Στα εν λόγω βίντεο πρωταγωνιστεί ο Anwar al-Awlaki, για τον οποίο πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος του σχεδίου με τις βόμβες στις πτήσεις μεταφοράς δεμάτων. Ο al-Awlaki βγάζει πύρινα κηρύγματα για το ξεκίνημα νέας Τζιχάντ στα βίντεο που έχουν ανέβει στην ιστοσελίδα.

Στέλεχος της εταιρείας Google, στην οποία ανήκει το YouTube επιβεβαίωσε το σβήσιμο των βίντεο του al-Awlaki, ενώ η αναζήτηση στο Google συγκεκριμένων βίντεο, όπως ενός από τα πιο γνωστά με τίτλο 44 τρόποι για να ξεκινήσετε Τζιχάντ, καταλήγει στο μήνυμα «αυτό το βίντεο έχει αφαιρεθεί, επειδή παραβιάζει τους όρους λειτουργίας του YouTube».

Το πρόβλημα με το YouTube προέκυψε εξαιτίας της υπόθεσης της Roshonara Choudhry, η οποία προσπάθησε να δολοφονήσει τον Βρετανό βουλευτή Stephen Timms, επειδή είχε ψηφήσει υπέρ της εισβολής στο Ιράκ. Η Choudhry, που καταδικάστηκε σε ισόβια χθες, είχε γίνει φανατική πιστή της Αλ Κάιντα, παρακολουθώντας τα βίντεο του al-Awlaki στο YouTube.