ΗΠΑ: «Αργά για εκλογές» στη Λιβύη

Ο μόνος τρόπος για την επίτευξη ειρήνης στη Λιβύη είναι να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρωθυπουργός...

1'

Ο μόνος τρόπος για την επίτευξη ειρήνης στη Λιβύη είναι να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας αλ Μπαγντάντι Άλι αλ Μαχμούντι, σε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη.

«Απευθύνουμε έκκληση για ειρήνη και τείνουμε το χέρι μας για την ειρήνη. Αλλά πριν από την ειρήνη το ΝΑΤΟ πρέπει να σταματήσει τους βομβαρδισμούς», τόνισε ο Λίβυος πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος σε δήλωση του γιου του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ, σύμφωνα με την οποία ο πατέρας του θα παραιτηθεί αν χάσει τις εκλογές, ο Μαχμούντι δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Θα ήθελα να το διορθώσω αυτό και να πω ότι ο ηγέτης της επανάστασης δεν επηρεάζεται από το οποιοδήποτε δημοψήφισμα».

Από τη μεριά τους, οι ΗΠΑ απέρριψαν την πρόταση του Σαΐφ αλ Ισλάμ για γενικές εκλογές στη Λιβύη. «Είναι λίγο αργά για εκλογές... είναι η ώρα για τον Καντάφι να εγκαταλείψει την εξουσία», είπε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές και νέο Σύνταγμα προτείνει ο γιος του Καντάφι

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή