Προειδοποιεί με κλείσιμο των συνόρων της η Λευκορωσία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο προειδοποίησε σήμερα ότι δεν θα διστάσει να «κλείσει τα σύνορα, αν επιδεινωθεί η σοβαρή οικονομική κρίση την...

1'

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο προειδοποίησε σήμερα ότι δεν θα διστάσει να «κλείσει τα σύνορα, αν επιδεινωθεί η σοβαρή οικονομική κρίση την οποία αντιμετωπίζει η χώρα του».

«Αν είναι η καταστροφή, τότε θα κλείσουμε τα σύνορα και θα σταματήσουμε τις εισαγωγές» δήλωσε σε μια συνάντησή του με δημοσιογράφους που αναμεταδόθηκε από το ραδιόφωνο. «Ελπίζω ότι δεν θα φθάσουμε εκεί. Επί του παρόντος, έχουμε να ντυθούμε και να τραφούμε» τόνισε.

Η Λευκορωσία έχει υιοθετήσει περιορισμούς στις εξαγωγές ορισμένων προϊόντων, όπως τα τσιγάρα και τα καύσιμα, προκειμένου να επιτύχει τον έλεγχο στις αυξήσεις των τιμών.

Η χώρα αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση της από τότε που ανήλθε στην εξουσία ο Αλεξάντρ Λουκασένκο πριν από σχεδόν 17 χρόνια. Αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο εμπορικό και συναλλαγματικό έλλειμμα και αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μεγάλη υποτίμηση του νομίσματός της το Μάιο και σε αύξηση των τιμών σε πολλά προϊόντα τρέχουσας κατανάλωσης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή