«'Οχι» σε Νόμπελ Ειρήνης για τη Μέρκελ λένε οι Γερμανοί
Μπορεί η καγκελάριος Μέρκελ να έχει επαινεθεί από τον Διεθνή Τύπο για τη στάση της σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ζήτημα, όμως η πλειονότητα των Γερμανών δεν την θεωρούν κατάλληλη υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης.
![«'Οχι» σε Νόμπελ Ειρήνης για τη Μέρκελ λένε οι Γερμανοί](https://img.bbmd.gr/img/1260/max/82/2015/10/08/agela.jpg?t=ClQMdpk0ObriRo3WUYZd1w)
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt, το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Αγγελα Μέρκελ δεν είναι η κατάλληλη υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης που ανακοινώνεται αύριο στο Οσλο, ενώ το 34% έχει αντίθετη άποψη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa.
Μόνο στις τάξεις των οπαδών του συντηρητικού στρατοπέδου η υποψηφιότητα της Μέρκελ εξασφαλίζει μία ισχνή πλειοψηφία θετικών γνωμών, το 54%.
Η 'Αγκελα Μέρκελ θεωρείται υποψήφια για τον μεσολαβητικό της ρόλο στην κρίση στην Ουκρανία και διότι άνοιξε τις πόρτες της Γερμανίας τη στιγμή που η Ευρώπη ερχόταν αντιμέτωπη με την προσφυγική κρίση.
Ωστόσο, η στάση αυτή προκάλεσε την πτώση της δημοτικότητάς της στη Γερμανία, τη στιγμή που η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα κύμα 577.000 προσφύγων από τις αρχές του έτους, ενώ περιμένει 800.000 έως 1.000.000 μέχρι το τέλος του 2015.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η εφημερίδα προβάλλει το γεγονός ότι πολλοί γερμανοί πολίτες αντιμετωπίζουν επικριτικά τη στάση της καγκελαρίου απέναντι τους πρόσφυγες.
Σχετικές ειδήσεις
Trending
![«Θαυματουργός» ο αφρός ξυρίσματος για το καθάρισμα του αυτοκινήτου - Οι «κρυφές» δυνατότητές του](https://img.bbmd.gr/img/500/max/90/2025/02/15/9a60bc8c-afros-xyrismatos-(yt).jpg?t=GTeBafzbKhwrgi8B5pzesw)