Σε τρία στάδια οι εκλογές στην Αίγυπτο

Σε τρία στάδια θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Αίγυπτο όπως αποφάσισε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, για να ελεγχθεί κάθε στάδιο της εκλογικής...
1'

Σε τρία στάδια θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Αίγυπτο όπως αποφάσισε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, για να ελεγχθεί κάθε στάδιο της εκλογικής διαδικασίας.

Οι βουλευτικές εκλογές μάλλον θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο και θα διαρκέσουν ένα μήνα, ενώ η ψηφοφορία θα διεξάγεται σε διαφορετικές ημέρες σε 3 ξεχωριστές περιοχές, όπως δήλωσε ο στρατηγός Μαχμούντ Σαχίν στους δημοσιογράφους.


«Ο ρόλος του στρατού στη διάρκεια των εκλογών θα είναι μόνο η ασφάλεια. Μόνο οι δικαστές θα ελέγχουν τη διαδικασία. Ο Μ. Σαχίν επεσήμανε ότι με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί ότι δικαστές θα είναι σε θέση να ελέγχουν επισταμένα την ψηφοφορία. Οι ψηφοφόροι θα εκλέξουν εκπροσώπους για την κάτω και την άνω βουλή ταυτόχρονα, ενώ οι εκλογές θα γίνουν σε 120 εκλογικές περιφέρειες.


Μέχρι πρότινος, το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NDP) του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ διοργάνωνε και κέρδιζε επί χρόνια, μέσω νοθείας, τις εκλογές προτού εκδιωχθεί από την εξουσία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή