Στον δικαστή ο μακελάρης, ελεύθεροι οι έξι ύποπτοι

Αύριο θα οδηγηθεί στον δικαστή ο 32χρονος Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ ο οποίος ευθύνεται για το θάνατο 93 ανθρώπων στη Νορβηγία…
1'

Αύριο θα οδηγηθεί στον δικαστή ο 32χρονος Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ ο οποίος ευθύνεται για το θάνατο 93 ανθρώπων στη Νορβηγία.

Ο δικαστής είναι ο αρμόδιος να αποφασίσει την παράταση της κράτησής του έως ότου γίνει η δίκη για τις ανθρωποκτονίες τις οποίες ο 32χρονος έχει ομολογήσει πως έκανε.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στη Νορβηγία, «η παράταση της κράτησης αφορά χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, το οποίο όμως είναι ανανεώσιμο».

Αξίζει να σημειωθεί πως προς το παρόν δεν ανακοινώνεται απ την αστυνομία στο Όσλο οτιδήποτε σχετικό με τη διανοητική κατάσταση του Μπέριγκ Μπρέιβικ.

Ελεύθεροι οι έξι ύποπτοι

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι έξι Νορβηγοί οι οποίοι είχαν συλληφθεί σήμερα από την Νορβηγική Αστυνομία ως ύποπτοι για τα αιματηρά γεγονότα στο Όσλο.

Η αστυνομία σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική ομάδα Delta, είχε συλλάβει το μεσημέρι τους έξι Νορβηγούς, ωστόσο με ανακοίνωση της πριν από λίγη ώρα τόνισε πως τελικά δεν είχαν καμία σχέση με τις δύο επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή 93 ανθρώπων.

Ενεργοποιούνται Σκότλαντ Γιαρντ και Ιντεροπόλ

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας εγκληματολόγος της Σκότλαντ Γιάρντ πρόκειται να συνδράμει την αστυνομία του Οσλο στο έργο της διαλεύκανσης των συνθηκών, κάτω απ τις οποίες 93 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ότι η νορβηγική αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει την ανταλλαγή πληροφοριών και με το δίκτυο της Ιντερπόλ.