Μεταναστεύουν για να βρουν νερό και τροφή

Περίπου 40.000 άνθρωποι που αντιμετωπίζουν το φάσμα του λιμού έχουν φθάσει από τις αρχές Ιουλίου στο Μογκαντίσου αναζητώντας νερό και τροφή, δήλωσε σήμερα...

1'

Περίπου 40.000 άνθρωποι που αντιμετωπίζουν το φάσμα του λιμού έχουν φθάσει από τις αρχές Ιουλίου στο Μογκαντίσου αναζητώντας νερό και τροφή, δήλωσε σήμερα στη Γενεύη εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR).

«Περίπου 30.000 φιλοξενούνται σε καταυλισμούς 50 χλμ., από το κέντρο της σομαλικής πρωτεύουσας», δήλωσε η Βίβιαν Ταν, εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, η οποία πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν φθάσει στο Μογκαντίσου τους τελευταίους δυο μήνες.

Σύμφωνα με την HCR, περίπου 1.000 άνθρωποι για να γλιτώσουν από την πείνα φθάνουν καθημερινά στη σομαλική πρωτεύουσα όπου τα αποθέματα τροφίμων είναι ανεπαρκή.


Η ξηρασία που πλήττει το Κέρας της Αφρικής, η χειρότερη των τελευταίων 60 ετών, έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και απειλεί 12 εκατομμύρια ανθρώπους στη Σομαλία, την Κένυα, την Αιθιοπία, το Τζιμπουτί, το Σουδάν και την Ουγκάντα.

Η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή στη Σομαλία, όπου ο ΟΗΕ έχει κηρύξει επισήμως σε κατάσταση λιμού δυο περιοχές του Νότου, που ελέγχονται από τους ισλαμιστές Σεμπάμπ, οι οποίοι απαγορεύουν τη πρόσβαση σε ορισμένες ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή